ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Επιστολή: Ο Άγιος Νεκτάριος στα Λευκάκια δεν είναι σκουπιδότοπος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:39:00 π.μ. | | |
σκουπίδια
"Εγώ με την οικογένειά μου αποτελούμε κατοίκους του Αγίου Νεκτάριου στα Λευκάκια εδώ και ένα έτος τουλάχιστον. Έχω το σπίτι μου δίπλα από τη συγκεκριμένη εκκλησία.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα απορρίπτονταν και απορρίπτονται τόνοι σκουπιδιών και επικίνδυνων για την υγεία υλικών στους υπάρχοντες τέσσερεις κάδους απορριμμάτων. Επειδή αυτοί δεν επαρκούν, συχνά θάβ
ονται από τα σκουπίδια. 

Οι φωτογραφίες είναι το πειστήριο. 

Πιο συγκεκριμένα: 

1. Το καλοκαίρι, για παράδειγμα, ενώ ήταν καύσωνας με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών συγκεκριμένα άτομα απέρριπταν βουνά από ξερά κλαδιά και μπάζα επικίνδυνα (σπασμένα γυαλιά, σκουριασμένα σίδερα, σπασμένα ξύλα, έπιπλα ογκώδη και διαλυμένα, ακόμη και παλιές πόρτες ή παράθυρα). 

2. Έτσι ο Άγιος Νεκτάριος έχει μετατραπεί σε ένα σκουπιδότοπο- υγειονομική βόμβα, γιατί όλα τα απορρίμματα πετιούνται όπως τύχει και έξω από τους παραγεμισμένους κάδους, πάνω στα μπάζα και τα βουνά από τα ξερά κλαδιά, τα οποία αποτελούν καύσιμη ύλη, έτοιμη για ανάφλεξη. 

3. Όλα αυτά, όπως είναι προφανές, είναι πιθανό να προκαλέσουν και ατυχήματα, γιατί ο Άγιος Νεκτάριος είναι ένα σημείο συνάντησης μικρών παιδιών, λόγω της παιδικής χαράς που διαθέτει. 

4. Συμπερασματικά, το σημείο έξω από τον Άγιο Νεκτάριο έχει γίνει χωματερή, όχι μόνο γιατί ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής πετούν τα μπάζα, αλλά και γιατί άλλοι βλέποντας το σημείο ως σκουπιδότοπο πετάνε και αυτοί τα δικά τους. 

5. Για τον λόγο αυτό άπειρες είναι οι οχλήσεις στην υπηρεσία αποκομιδής σκουπιδιών η οποία έρχεται και όντως παραλαμβάνει τους τόνους των σκουπιδιών που είναι έξω από την πόρτα μου και μπροστά από την εκκλησία. (Εχθές, 23. 09. 2023, γινόταν το πρωί βάπτιση στο Ναό και οι καλεσμένοι έπρεπε να περάσουν μπροστά από το «βουνό» με τα ξεχαρβαλώμενα παλιά έπιπλα κουζίνας που είχαν απορριφθεί εκεί). 

6.Το ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα έχει εκτεθεί και με την επίσκεψη μου στο Δημαρχείο αλλά και με μέιλ προς την αρμόδια υπηρεσία. Λύση όμως δεν έχει βρεθεί και το ζήτημα όχι μόνο χρονίζει αλλά γίνεται όλο και πιο οξύ.

 Για τη λύση του ακραίου προβλήματος ζητώ από τις αρμόδιες Υπηρεσίες να αναλάβουν επιτέλους άμεση δράση και να μην είναι αναβλητικές, περιμένοντας δήθεν τις εκλογές. 

Πρέπει… 

1. Να περιφραχθεί με κάποιο τρόπο ο χώρος και να μπει πινακίδα στην οποία θα αναγράφεται ότι υπάρχει πρόστιμο για την ρύπανση αυτού. 

2. Να αναγράφεται επίσης στην πινακίδα το σημείο που ο Δήμος έχει καθορίσει για την απόρριψη των ογκωδών αντικειμένων. 

3. Να υπάρχει συνεχής καθαρισμός και επιτήρηση του σημείου από την υπηρεσία αποκομιδής σκουπιδιών του Δήμου. 

4. Τέλος να τονιστεί ότι σε οποιαδήποτε καταγγελία δημότη για νέα ρύπανση θα τηρηθεί ο Νόμος και θα επιβληθούν υψηλά πρόστιμα. 

Όλα τα παραπάνω υπογράφονται από έναν άνθρωπο που πραγματικά αγαπά την περιοχή, αφού την επέλεξα για τη διαμονή μου, μια περιοχή η οποία όμως απαξιώνεται, γιατί έχει γίνει χωματερή. "

Με εκτίμηση Μαρία Σούμα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ