ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Συμβουλευτική Γυναικών: (Γράφει η Γεωργία Τζαμαλούκα υποψ. με τη Λαϊκή Συσπείρωση)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:07:00 μ.μ. |
Εκτιμάται ότι παγκόσμια 120 εκ. γυναίκες κάτω των 20 ετών έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Περισσότερες από το 1/3 των γυναικών σε όλο τον κόσμο έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία σε κάποια φάση της ζωής τους. Στην Ελλάδα το πρώτο τετράμηνο του 2023, καταγγέλθηκαν 3.100 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες.

Στον εργασιακό χώρο, εκτός από το μισθολογικό χάσμα, η γυναικεία κακοποίηση, η σεξουαλική και ηθική παρενόχληση, είναι ακόμη φλέγοντα ζητήματα.

Θεωρώ ότι η προσωπική ψυχολογική ενδυνάμωση τών γυναικών και η διεκδίκηση και εφαρμογή καλών πρακτικών στον οικογενειακό και επαγγελματικό τους χώρο, θα πρέπει να αναδειχθούν ως σημαντικές προτεραιότητές μας. Η κοινωνία της εκμετάλλευσης γεννά τη βία στις διαπροσωπικές σχέσεις. Οι απαράδεκτες συμπεριφορές απέναντι στις γυναίκες, που φτάνουν μέχρι το βιασμό και τις δολοφονίες, είναι το αποτέλεσμα -και όχι η αιτία- της ανισότιμης θέσης της γυναίκας. Γιατί θεσμικά και νομικά έχουν οι γυναίκες ισότητα αλλά όχι ιστοτιμία.Η εξάλειψη λοιπόν της βίας κατά των γυναικών συνδέεται με όλες τις οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που θα τους εξασφαλίσουν τη δυνατότητα να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους, να στέκονται στα πόδια τους, να είναι χειραφετημένες και ισορροπημένες οικονομικά, ψυχικά και συναισθηματικά.

Ιδιαίτερα στις εποχές που ζούμε, το αφήγημα είναι να μεταστρέφονται τα όποια προβλήματα των γυναικών σε προσωπική αρένα πάλης με το άλλο φύλο, προβάλλοντάς τις γυναίκες σχεδόν μονίμως ως θύματα ακόμα και σε περιπτώσεις που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Είμαστε κατά της εμπορευματοποίησης αυτών των προβλημάτων και μέλημά μας είναι η πρόληψη, η ψυχοκοινωνική στήριξη τών γυναικών και η προσπάθεια ευαισθητοποίησης και των δύο φύλων σε θέματα φύλου και ισότητας.

Γεωργία Τζαμαλούκα (Αργείτου)
Υποψήφια σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση

g.tzamalouka@gmail.com

https://geliaklammata.blogspot.com/
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ