ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Η τεράστια καταστροφή στο Θεσσαλικό κάμπο θα οδηγήσει σε ελλείψεις και μεγάλες ανατιμήσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:30:00 μ.μ. | | |
Πλημμυρισμένες εκτάσεις
 Σε κανονικούς ρυθμούς προσπαθούν να επανέλθουν οι συμπολίτες μας σε Λάρισα και Καρδίτσα, ωστόσο οι ελλείψεις προϊόντων που διαπιστώνουν τόσο στα ράφια των σούπερ μάρκετ, όσο και στις λαϊκές, τα κρεοπωλεία και τα ιχθυοπωλεία σε συνδυασμό με τις τιμές που έχουν πάρει την ανηφόρα, τους αποκαρδιώνουν.

Η Κεντρική Λαχαναγορά της Λάρισας εξακολουθεί να είναι βυθισμένη στα νερά, ενώ οι έμποροι προμηθεύονται προϊόντα από τη Θεσσαλονίκη μέσω Γρεβενών, την Αθήνα και το Άργος, με τιμές ωστόσο σε λαχανικά και φρούτα να έχουν εκτιναχθεί.

Ειδικότερα, τα φυλλώδη λαχανικά πωλούνταν χθες στη λαϊκή της Λάρισας σε εξωφρενικές τιμές. Το μαρούλι στα 3 – 5 ευρώ από 1 ευρώ, το λάχανο 2,5 ευρώ το κιλό και τα χόρτα 10 ευρώ, ενώ οι λίγες ντομάτες πωλούνταν προς 2 και 3 ευρώ το κιλό.

Οι έμποροι από την πλευρά τους διαμηνύουν ότι «οι τιμές απεικονίζουν το νόμο της αγοράς και της ζήτησης», ενώ οι πολίτες κάνουν λόγο για αισχροκέρδεια.

Σε κάθε περίπτωση η τεράστια καταστροφή στο Θεσσαλικό κάμπο θα οδηγήσει σε ελλείψεις, όχι όμως στις λαϊκές αγορές της Αττικής, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Κανάλι Ένα 90,4 και την Κωνσταντίνα Πετούση, ο Διευθυντής των Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής, Χάρης Πασβαντίδης, καθώς -όπως σημείωσε- το 99% των παραγωγών και εμπόρων προέρχεται από Μαραθώνα, Μέγαρα και όμορους νομούς.

«Αν υπάρξουν ανατιμήσεις θα είναι στο πλαίσιο των κερδοσκοπικών παιχνιδιών των εμπόρων ώστε να αυξηθούν οι τιμές σε όλη την χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά.
  
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ