ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Τάσος Αγγέλου: Αντιστεκόμαστε στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:26:00 π.μ. | |
Τάσος Αγγέλου
Το πρόσφατο αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση προωθεί νέες μορφές ελαστικής απασχόλησης, καταργεί το 5ήμερο και το 8ωρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζομένους τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα,νομιμοποιεί κάθε «ευέλικτη» μορφή απασχόλησης και τις συμβάσεις μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία, μετατρέπει ακόμα και σε ποινικό αδίκημα την περιφρούρηση της απεργίας. 

Ολοφάνερα γίνεταιπροσπάθεια τρομοκράτησης των συνδικάτων και των εργαζομένων, μπροστά στην κλιμάκωση των αντιλαϊκών σχεδιασμών, οι εργαζόμενοι όμως και η εργατική τάξη της χώρας αλλά και της περιοχής μας δεν πρέπει να το αφήσουμε αναπάντητο.

Το καινούριο αυτό νομοσχέδιο - έκτρωμα Γεωργιάδη έρχεται να συμπληρώσει τη νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ και του προηγούμενου υπουργού Χατζηδάκη, αντιμετωπίζοντας την απεργία ως έγκλημα και τους απεργούς ως εγκληματίες. Οι αντεργατικοί νόμοι που ήδη υπάρχουν ενισχύονται ακόμα περισσότερο αυξάνοντας τα κέρδη των λίγων στις πλάτες των πολλών.

Στο στόχαστρο τους, είναι η καταστολή των αγώνων, η καταπάτηση των δικαιωμάτων που έχουν κατακτήσει με κόπο οι εργαζόμενοι όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η πολλαπλή απασχόληση, οι υπερωρίες, η δουλειά τις αργίες, τα νυχτερινά δεν είναι και δεν αποτελούν επιλογή κανενός εργαζόμενου. Είναι οι μισθοί - ψίχουλα και η ανεργία που αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε τέτοιες άθλιες συνθήκες.

Όλα τα παραπάνω θα περάσουν μέσα από την κυβέρνηση στους δήμους και στις περιφέρειες και οι εργαζόμενοι εάν δεν αντισταθούμε θα τα νιώσουμε στο πετσί μας. Μόνο οι αληθινοί αγωνιστές,οι πρωτοπόροι, αυτοί που δεν φοβήθηκαν να σηκώσουν κεφάλι, να συγκρουστούν και να ξεσκεπάσουν τις αθλιότητες που συμβαίνουν καθημερινά εις βάρος των εργαζομένων, οι εκλεγμένοι και υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα σταθούν και τώρα απέναντι στη νέα επίθεση που δεχόμαστε και θα αντιπαλέψουν με κάθε κόστος αυτά που προωθεί και θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση με στήριγμα πάντα τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες.

Δυναμώνουμε την Λαϊκή συσπείρωση γιατί είναι η μόνη παράταξη που μπορεί και θα δώσει τη μάχη αυτές τις μέρες, μαζί με τους εργαζόμενους και μέσα από τα σωματεία, απέναντι στο νέο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης, Είναι πρόκληση, πόσο μάλλον τώρα που η κυβέρνηση βιάστηκε να καταθέσει το νομοσχέδιο στις 13/09 στη βουλή ώστε να ψηφιστεί άμεσα, ενώ στη Θεσσαλία συνάνθρωποι μας πνίγηκαν, έχασαν τα σπίτια, τις δουλειές τους, ολόκληρη την ζωή τους.

Η υποκρισία περισσεύει και η κυβέρνηση μαζί με τους δήμαρχους της και του περιφερειάρχες της, μας δείχνουν πόσο λίγο σέβονται και υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή και τον ανθρώπινο πόνο. Αποδεικνύεται ξανά ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι η απόλυτη προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης, όπως και κάθε προηγούμενης κυβέρνησης.

Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα και διλήμματα, είναι μία και μοναδική! Ενισχυμένη και δυνατή η "Λαϊκή Συσπείρωση" και ακόμα περισσότεροι αγωνιστές εκλεγμένοι, που θα γίνουν η φωνή διεκδίκησης και αγώνα μέσα και έξω από το δημοτικό και περιφερειακό Συμβούλιο. Γιατί μόνο έτσι θα δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης σε αυτήν τη βαρβαρότητα που ζούμε, θα δυναμώσουν οι αγώνες και η οργανωμένη δράση του λαού και της νεολαίας.

Τάσος Αγγέλου
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ναυπλιέων με τη Λαϊκή Συσπείρωση
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ