ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Ανοιχτή επιστολή της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:57:00 π.μ. |
Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.
Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί μαθητές,

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εκφράζει τις πιο εγκάρδιες ευχές της για υγεία, δύναμη και αντοχή στο έργο που έχετε μπροστά σας. Επιτρέψτε μας να εκφράσουμε ιδιαίτερα τις ευχές μας για καλή επιτυχία στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, που ήδη προετοιμάζονται για τις τελικές εξετάσεις.

Σε όλη την πολυετή συνεργασία μας, είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε την ιδιαίτερη εκτίμηση και τον θαυμασμό που τρέφουμε στο δύσκολο, μα ταυτόχρονα ουσιαστικό και όμορφο έργο της πολύπλευρης μόρφωσης της νέας γενιάς, που αποτελεί θεμέλιο λίθο για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Η έναρξη της φετινής χρονιάς βρίσκει χιλιάδες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πλημμύρες και τις πυρκαγιές σε αρκετές περιοχές της χώρας μας. Ως ΕΕΔΥΕ εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας. Είμαστε στο πλευρό σας και ενώνουμε τη φωνή μας με τις διεκδικήσεις σας, έτσι ώστε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τις αποζημιώσεις, την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε όλες τις πληγείσες περιοχές, καθώς και για τη διασφάλιση της ασφαλούς και ομαλής έναρξης και λειτουργίας των σχολείων και όλων των εκπαιδευτικών δομών.

Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί,

Αγαπητοί μαθητές,

Ξέρουμε πολύ καλά τις δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της. Οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια σε βασικά είδη διατροφής, σε είδη που είναι απαραίτητα για όλες τις πλευρές της καθημερινής ζωής της οικογένειας, διαμορφώνουν μια δύσκολη πραγματικότητα. Ζούμε από πρώτο χέρι τον καθημερινό αγώνα κάθε γονιού να τα βγάλει πέρα με τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, τις οικογενειακές υποχρεώσεις, τη θέληση να προσφέρει στα παιδιά του παραπάνω εφόδια, που δυστυχώς δεν παρέχονται από το εκπαιδευτικό σύστημα και όλα αυτά με μισθούς που δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη.

Συμμεριζόμαστε τις δυσκολίες των εκπαιδευτικών που καλούνται εκ των ενόντων να καλύψουν τεράστιες και χρονίζουσες ελλείψεις του εκπαιδευτικού συστήματος, προκειμένου να παράσχουν ουσιαστική μόρφωση στα παιδιά μας. Ιδιαίτερα στεκόμαστε στο πλευρό των χιλιάδων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που αντιμετωπίζουν ουσιαστικές δυσκολίες στις μετακινήσεις και στην εύρεση στέγης.

Κατανοούμε απόλυτα την αγωνία των μαθητών που έρχονται αντιμέτωποι με ένα διαρκές κυνήγι δεξιοτήτων, με σοβαρές ελλείψεις σε σχολικές κτηριακές υποδομές και εποπτικό υλικό, με ελλείψεις σε δωρεάν και ελεύθερους χώρους πολιτισμού, αθλητισμού και ψυχαγωγίας.

Στην υπαρκτή ανησυχία απ’ όλες τις παραπάνω εξελίξεις που αφορούν άμεσα στη ζωή και στην καθημερινότητα μας, έρχονται να προστεθούν οι μεγάλοι κίνδυνοι από την πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, που δείχνει να παγιώνεται, απειλώντας ακόμη και για γενικευμένο πόλεμο, τις δεκάδες εστίες πολέμου που καίνε σε όλη την υδρόγειο, αλλά και την παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας σε αυτές.

Πιστεύουμε, όμως, ότι όσο μεγάλες και να φαντάζουν οι δυσκολίες, υπάρχει διέξοδος. Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να μετατρέψουμε την υπαρκτή ανησυχία μας σε οργανωμένο αγώνα, διεκδικώντας τη μόρφωση και τη ζωή που πραγματικά μας αξίζει. Να διαμορφώσουμε τους όρους έτσι ώστε εμείς και οι επόμενες γενιές να μπορούμε να ζούμε απολαμβάνοντας τα σημαντικά επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Να απολαμβάνουμε δουλειά με δικαιώματα. Να θέσουμε τις βάσεις για να ζήσουμε ειρηνικά, με σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης με τους άλλους λαούς.

Από κοινού με τους άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος είμαστε στο πλευρό σας και δυναμώνουμε τη διεκδίκησή μας για σύγχρονα, ασφαλή, δημόσια σχολεία με πλήρες δυναμικό, έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας, σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον σύμφωνα με τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες της εποχής που ζούμε.

Με αυτές τις σκέψεις και ευελπιστώντας να συνεχιστεί και τη φετινή χρονιά η πολύπλευρη συνεργασία που αναπτύξαμε όλα αυτά τα χρόνια, σας ευχόμαστε καλή δύναμη και υγεία στο έργο σας.

Με εκτίμηση,
Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ