ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Κατολισθήσεις, πλημύρες και κομμένοι δρόμοι στην Αργολίδα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:28:00 π.μ. | |
χωματουργικό μηχάνημα
Μεγάλες ποσότητες νερού έπεσαν και πέφτουν σε όλο το ανατολικό - βορειανατολικό μέτωπο της Αργολίδας, της Κορινθίας, της Τροιζηνίας και της νότιας Κυνουρίας στην Αρκαδία.
Μέχρι νωρίς το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου, είχαν γίνει δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλή μέρη.
Στο Κρανίδι της Ερμιονίδας, έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες αντλήσεις νερών, ενώ έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 2 άτομα.
Πολύ βροχή έπεσε και πέφτει σε Σπέτσες, Πόρτο Χέλι. Στις Σπέτσες, έγιναν 12 κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ έχουν ήδη γίνει 8 αντλήσεις υδάτων.
Παράλληλα έχουν γίνει προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Αργολίδας, με αφορμή τις βροχοπτώσεις και τον κίνδυνο των πλημμυρικών φαινομένων.
Πιο συγκεκριμένα, έχει κοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε μέρος του δρόμου Τραχιά – Καρατζάς Αργολίδας, αλλά και στην είσοδο του Κρανιδίου (δρόμος Λυγουριό – Κρανίδι).
Επίσης, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Παλαιάς Επιδαύρου – Μεθάνων, αλλά και σε δρόμο της Νέας Επιδαύρου (πλησίον ποταμού), ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.
Συμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαντζούνη όλο το ανατολικό παραλιακό μέτωπο του νομού έχει πληγεί από μπάζα, πέτρες, χώματα και λάσπες που κατέβηκαν με τα ορμητικά νερά στους δρόμους δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις όλα αυτά τα φερτά υλικά και ο όγκος του νερού έχουν μπει και σε οικισμούς. Χωματουργικά μηχανήματα των Δήμων και της Περιφέρειας πραγματοποιούν απομάκρυνση των υλικών από το οδόστρωμα σε δεκάδες σημαία του οδικού δικτύου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ