ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Παραμονή Αγίου Δημητρίου πριν 53 χρόνια στο Στρατόπεδο Ναυπλίου (ιστορικό βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:59:00 μ.μ. | | | |
παλιά φωτογραφία με στρατιώτες
25 Οκτωβρίου 1970: Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο το νέο μνημείο πεσόντων είναι ακόμη καλυμμένο με την ελληνική σημαία, ενώ οι στρατιώτες και η στρατιωτική μπάντα βρίσκονται παραταγμένοι μπροστά από το ναό του Αγίου Δημητρίου. 

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Χρυσοστόμου τελείται στην εκκλησία η Θεία Λειτουργία, στην οποία παρίστανται εκπρόσωποι της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας συμπεριλαμβανομένων του Συνταγματάρχη Δημητρίου Σίμου και του Δημάρχου Ναυπλίου Π. Μητρομάρα. 

Γυναικεία χορωδία ψάλλει υπό τη διεύθυνση του Β. Χαραμή. Μετά τη θεία κοινωνία και την ομιλία του ιερέα, οι κληρικοί και οι πιστοί συγκεντρώνονται γύρω από το μνημείο πεσόντων όπου τελείται δέηση και ακολουθούν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου και η κατάθεση στεφάνου από ανώτερο αξιωματικό, ενώ η τελετή κλείνει με ομιλία από άλλο αξιωματικό. Ακολουθούν στιγμιότυπα από τη λιτανεία της εικόνας του Αγίου Δημητρίου. 

Η πομπή των στρατιωτών και των κληρικών εισέρχεται στο στρατόπεδο με την εικόνα και καταλήγει στο ναό, ενώ άγημα οπλιτών παρουσιάζει όπλα. 

Τέλος παρουσιάζονται γενικές απόψεις του Ναυπλίου όπου διακρίνονται το κάστρο, η πόλη και το Μπούρτζι. 

Δείτε το βίντεο (βουβό) παρακάτω:

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ