ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας Αργολίδας: Ο λαός της Παλαιστίνης 75 χρόνια βιώνει την Ισραηλινή βία και κατοχή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:15:00 μ.μ. |
Παλαιστίνια
Τα πρόσφατα γεγονότα στην Παλαιστίνη, δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία", καθώς ο λαός της Παλαιστίνης εδώ και 75 χρόνια βιώνει την Ισραηλινή βία και κατοχή, η οποία συνεχίζεται με την κάλυψη και στήριξη του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής κυβέρνησης που έχουν γίνει οι καλύτεροι σύμμαχοι του Ισραηλινού κράτους-δολοφόνου.

Η καταδίκη κάθε απώλειας αμάχου είναι αυτονόητη από που και αν προέρχεται.

Την ίδια ώρα όμως, οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή και την ελευθερία τους, δεν είναι τρομοκράτες. 

Για 75 χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης θρηνεί περισσότερους από 100.000 νεκρούς, ανάμεσα τους άμαχους, ηλικιωμένους και παιδιά, 6.000.000 πρόσφυγες και περισσότερους από 6.000 πολιτικούς κρατούμενους. 

Το Ισραηλινό Κράτος έφτασε στο σημείο να βομβαρδίσει νοσοκομείο διαπράττοντας ένα ειδεχθές έγκλημα πολέμου, όπως επίσης σχολεία, ακόμα και χώρους λατρείας με αμάχους (ορθόδοξος ναός Αγ. Πορφυρίου), με χιλιάδες νεκρούς (πάνω από 5.000 – οι 2.000 παιδιά!!!), τραυματίες (πάνω από 15.000) και αγνοούμενους σε ολόκληρη την Γάζα. 

Σε τελική ανάλυση, η ίδια η επιθετικότητα του Ισραηλινού κράτους ευθύνεται και για τους δεκάδες άμαχους Ισραηλινούς που χάνουν την ζωή τους.

ΩΣ ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ – ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Να ληφθούν όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των αμάχων. Να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί νοσοκομείων και σχολείων.

2. Υπερασπιζόμαστε το αναφαίρετο δικαίωμα το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού για Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ. Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή. Να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του ελληνικού Κοινοβουλίου.

3. Θεωρεί αναγκαία την επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

4. Ζητά άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, όπως και αυτούς που κρατούνται από την Χαμάς.

5. Απαιτεί να αποσυρθεί η φρεγάτα «Ψαρά» από την περιοχή, να μην αντικατασταθεί από άλλο πολεμικό πλοίο και να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ (βάση της Σούδας, αεροδρόμιο Ελευσίνας κλπ). Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ