ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Πέτρος Θωμόπουλος: «Το Άργος χρειάζεται νέο αέρα και νέα αυτοδιοικητική πρόταση»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:19:00 μ.μ. | | |
Πέτρος Θωμόπουλος
Γεννημένος στον Νέο Κόσμο του Άργους, ο Πέτρος Θωμόπουλος είναι ελεύθερος επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός και ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει τη ζωή του με την πόλη του Άργους. Τελικά, αποφάσισε να είναι και ο επικεφαλής της νεοσύστατης δημοτικής παράταξης Πάμε Αλλιώς.

Η συγκεκριμένη παράταξη, χτισμένη από τα κάτω θα προσπαθήσει να φέρει, όπως λέει ο Πέτρος Θωμόπουλος, «έναν νέο αέρα» στα αυτοδιοικητικά πράγματα του δήμου Άργους-Μυκηνών.

Γιατί ένας νέος άνθρωπος όπως εσείς, επιλέγει να κατέβει στην πολιτική;


Ασχολήθηκα με τα κοινά μετά την επιστροφή μου στο Άργος, αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάστηκα επί μία δεκαετία σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα υποδομής σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η κατάσταση στην ελληνική περιφέρεια είναι αποπνικτική για τους νέους που επιστρέφουν.

Οι υποδομές, οι κοινόχρηστοι χώροι, η ποιότητα των πολιτιστικών εκδηλώσεων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων κοινωνιών. Η αδυναμία μου να συμβιβαστώ με μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών μου έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσω να ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση, με σκοπό να μεταφέρω την δική μου οπτική στη διαχείριση της καθημερινότητας στην πόλη μου.

O συνδυασμός σας λέτε «πάμε αλλιώς». Αλλιώς από τι;

Πάμε αλλιώς από όλα αυτά που γνωρίζουμε για τη συγκρότηση των αυτοδιοικητικών παρατάξεων. Χωρίς κομματικούς παράγοντες, χωρίς κομματικούς μηχανισμούς μια ομάδα ανήσυχων ανθρώπων οργάνωσε μια παράταξη βάσης από τα κάτω προς τα πάνω.


Ο πρώτος είναι πρώτος μεταξύ ίσων, η οικονομική διαχείριση είναι διαφανής προς όλους τους συμμετέχοντες στο εγχείρημα. Έγιναν μόνο τα απαραίτητα έξοδα με πολύ προσωπική δουλειά απ' όλους χωρίς εξαρτήσεις από τοπικούς οικονομικούς παράγοντες, χωρίς κρυφές χρηματοδοτήσεις. Με συμμετοχή όλων για μια παράταξη που ανήκει σε όλους.

Ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα αλλάζατε στο Άργος στην περίπτωση εκλογής σας;

Είναι η ερώτηση που με βασάνισε περισσότερο, όχι όμως τώρα αλλά 5 μήνες πριν, όταν συγκροτούσαμε το πρόγραμμα μας που μπορείτε να διαβάσετε στο www.pameallios.gr.

Η πρώτη μου αντίδραση όταν σκέφτηκα τι πρέπει να αλλάξω είχε σχέση με τα τεχνικά έργα που πρέπει να γίνουν, και ο Δήμος μας τα έχει ανάγκη, αλλά και τις διοικητικές δομές που πρέπει να εξορθολογιστούν μειώνοντας τα διαχειριστικά κόστη και την επιβάρυνση των πολιτών.

Όμως προσπάθησα να αποτραβηχτώ από την καθημερινότητα και να μπω στην ουσία του προβλήματος που μαστίζει την πόλη μου αλλά και την ελληνική περιφέρεια εν γένει.

Θεωρώ ότι υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στην παραγωγή πρωτογενούς πολιτιστικού προϊόντος. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην ελληνική επαρχία περιορίζονται σε αναπαραγωγή της λαϊκής μας παράδοσης χωρίς καμία πρωτοτυπία, χωρίς ενδιαφέρον.

Μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών που δεν παράγει παρά μόνο καταναλώνει. Γι' αυτό στο πρόγραμμα μας έχουμε μια σειρά έργων που αφορούν τον πολιτισμό και έχουν στο επίκεντρο τους την παραγωγή πρωτότυπου πολιτιστικού προϊόντος και τη συνεργασία των τοπικών κοινοτήτων της περιφέρειας του Δήμου.

Νομίζω ότι το μεγαλύτερο θύμα της κρίσης ήταν ο πολιτισμός και η εκπαίδευση. Οι δύο βασικοί πυλώνες της εξέλιξης και της ανάπτυξης των κοινωνιών.

Γιατί να επιλέξουν εσάς οι δημότες του Άργους και όχι κάποιον από τους συνυποψηφίους σας;

Γιατί έχουμε μια αυτοδιοικητική πρόταση διαφορετική από τους αντιπάλους μας. Οι 3 παρατάξεις που κατέρχονται στην εκλογική διαδικασία προέρχονται από την παράταξη του νυν δημάρχου.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων και πολλά από τα στελέχη τους υπήρξαν αντιδήμαρχοι του νυν δημάρχου έχοντας ασκήσει διοίκηση και έχοντας φέρει την πόλη στο σημερινό αδιέξοδο.

Θεωρώ οτι η πόλη χρειάζεται έναν νέο αέρα, μια νέα αυτοδιοικητική πρόταση που θα την οδηγήσει σε νέους ορίζοντες μακριά από τη σημερινή μιζέρια και τη βαθιά συντήρηση.

Τελευταία και πιο προσωπική ερώτηση: Tι σημαίνει για εσάς η πόλη του Άργους;


Το Άργος για μένα είναι το σπίτι μου, είναι ο τόπος που μεγάλωσα και ζω. Θυμάμαι όταν ήμουν έφηβος λίγο πριν φύγω για σπουδές έλεγα δεν θα γυρίσω ποτέ πίσω, όμως η μαγεία του τόπου που μεγαλώνουμε είναι αυτή ακριβώς που μας γυρίζει πίσω.

Για μένα το Άργος είναι η νοσταλγία που σου δημιουργούν οι γειτονιές του, είναι το θερινό σινεμά που πηγαίνω και μόνος μου το πολύ ζεστό καλοκαίρι της πόλης, είναι το καλοκαίρι στο Κιβέρι και την Κίο, και ο χειμώνας στην Καρυά.

Είναι η καταπληκτική γκιόσα στις Λίμνες και την Προσύμνη και οι τσιγαριστές γκόγκες. Είναι οι εναλλαγές του φυσικού τοπίου με μαγικές καταγάλανες παραλίες στα όρια με τη Βόρεια Κυνουρία και σε μόλις 40 λεπτά τα κωνοφόρα δάση της Σκοτεινής και δίπλα οι απόκρημνες πλαγιές του Αρτεμισίου και του Κτενιά.

Τα αμπελοτόπια του Γυμνού και του Μαλαντρενίου και το μαγικό χειμερινό τοπίο με τους γεμάτους καρπούς πορτοκαλεώνες.

Είναι οι επιβλητικές Μυκήνες, η μυστικιστική πυραμίδα του Ελληνικού και οι αρχαιολογικοί χώροι του Άργους και της Λέρνας.

Αυτό είναι το Αργός και ο Δήμος Άργους Μυκηνών για μένα, ένας ανεξερεύνητος θησαυρός με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά με γαστρονομικό πλούτο με χειμερινούς και καλοκαιρινούς προορισμούς.

Ένας τόπος για να ζεις.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ