ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Με μαχητικό και αγωνιστικό παλμό η συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:34:00 μ.μ. | |
Θανάσης Κολιζέρας
Με μαχητικό και αγωνιστικό παλμό πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ερμιονίδος την Τρίτη 3 Οκτώβρη, στην κεντρική πλατεία του Κρανιδίου.

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση Ερμιονίδος, Βασίλης Σαράντος και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ΑργολίδαςΚολιζέρας Θανάσης.
Ο Κολιζέρας Θανάσης μεταξύ άλλων δήλωσε:


"Δίνουμε και αυτή τη μάχη με πίστη με πείσμα με αποφασιστικότητα, μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι την κάλπη, για να μην υποκύψει κάνεις λαϊκός άνθρωπος που κατανοεί αλλά ταλαντεύεται, ανάμεσα σε ψευτοδιλήμματα και παχιά λόγια, υποψηφίων, εκλεκτών των αστικών κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, για «οράματα», «όμορφες πόλεις», «νέες αρχές» και άλλα τέτοια, που μπορεί να ακούγονται ωραία αλλά στο τέλος αποδεικνύονται κούφια λόγια, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα αφού αποδέχονται, μέχρι κεραίας, το αντιδραστικό πλαίσιο του κεντρικού Κράτους, λειτουργίας των Περιφερειών και των Δήμων.

Και δεν είναι τυχαίο ότι Από τα 16 ψηφοδέλτια των Περιφερειών με επικεφαλής υποψήφιο της ΝΔ, τα 4 τα στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ, ενώ 1 το στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Από τα 11 ψηφοδέλτια των Περιφερειών με επικεφαλής υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, το 1 το στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ.

- Από τα 9 ψηφοδέλτια των Περιφερειών με επικεφαλής υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, τα 2 τα

στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, 1 το στηρίζει η ΝΔ, ενώ 1 το στηρίζουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ...

- Από τα 207 ψηφοδέλτια σε δήμους με επικεφαλής υποψήφιο της ΝΔ, τα 70 τα στηρίζουν και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 55 τα στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και 12 ο ΣΥΡΙΖΑ!

- Από τα 39 ψηφοδέλτια σε δήμους με επικεφαλής υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, τα 28 τα στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, τα 7 η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μαζί, ενώ 2 η ΝΔ.

- Από τα 61 ψηφοδέλτια σε δήμους με επικεφαλής υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, τα 48 τα στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα 39 ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μαζί και 37 τα στηρίζει μόνη της η ΝΔ….

….Ο λαός πληρώνει τα πρωτογενή πλεονάσματα με άγρια λιτότητα, αλλά και με έλλειψη υποδομών "για να τρέχει χρήμα σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους".

Ο πρωθυπουργός είπε ότι όλη η Ελλάδα πρέπει να γίνει μπλε και ότι πρέπει να ψηφιστούν δήμαρχοι και περιφερειάρχες οι οποίοι θα συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις. Αυτές είναι οι κυβερνητικές στοχεύσεις για τις εκλογές της 8ης Οκτώβρη.

Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που τρέχουν από τις Περιφέρειες, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, πηγαίνουν σε αστικές αναπλάσεις, σε επενδυτικά σχέδια επιχειρηματικών ομίλων και δεν δίνονται για αναγκαία έργα υποδομών πχ τα αντιπλημμυρικά έργα.

Την ίδια στιγμή που καθυστερούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με fast-track διαδικασίες γεμίζουν τα βουνά ανεμογεννήτριες με παχυλή κρατική χρηματοδότηση. Mε fast-track διαδικασίες ξεπέρασαν όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για να φτιάξουν τα σκουπιδοεργοστάσια. Γιατί λεφτά για το κεφάλαιο υπάρχουν.

Γι' αυτό όλοι όσοι έχουν αυτή την αντίληψη και το κέρδος σα θεό τα βρίσκουν και πριν και μετά τις εκλογές. Γι' αυτό δεν έχουν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες διαχωριστικές γραμμές, αλλά στρατηγική σύμπλευση.

Ο λαός στις 8 Οκτώβρη να μην δώσει στον κ. Μητσοτάκη την "χαρά" να βγει να πει ότι οι κυβερνητικές στοχεύσεις είναι αυτές, ο λαός τις επιβράβευσε στην κάλπη και δεν διεκδικεί κανένας τίποτα, επομένως τα στόματα κλειστά από εδώ και πέρα.

Την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και το φαγοπότι των επιχειρηματικών ομίλων που προωθείται στην Πελοπόννησο, θα τα υλοποιήσουν και ο κ. Πτωχός που είναι ο επίσημος εκλεκτός της ΝΔ και ο κ. Τατούλης χρόνια δοκιμασμένος ως ο εκλεκτός, υπουργός της ΝΔ, Περιφερειάρχης των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τώρα ξανά υποψήφιος.

…Φίλες και φίλοι σίγουρα πρόκειται για μία πολύ σημαντική πολιτική μάχη και είναι πολιτικά τα κριτήρια που πρέπει να πάει ο λαός στην κάλπη, ξεκάθαρα πολιτικά κριτήρια.

Είναι γνωστό πλέον στο καθένα ότι η Τοπική Διοίκηση λειτουργεί σαν βασικός μοχλός προώθησης αυτής της βάρβαρης κεντρικής, αντιλαϊκής πολιτικής με βασικούς άξονες την ανταποδοτικότητα, δηλαδή τη φοροαφαίμαξη σε τοπικό επίπεδο, τις ιδιωτικοποιήσεις, την παράδοση σε επιχειρηματικά συμφέροντα της λαϊκής περιουσίας και κοινωνικών δομών, τις ευέλικτες μορφές εργασίας.

Απέναντι σε αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο εργαζόμενος λαός έχει συμφέρον από όσο το δυνατόν περισσότερους εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η ελπίδα είναι η δική μας ετυμηγορία, τα δικά μας κριτήρια.

Και ξέρουμε πολύ καλά πως οι θέσεις και οι προτάσεις μας, έχουν οικονομικό και πολιτικό κόστος μόνο για την εξουσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για το πολιτικό προσωπικό που τους στηρίζει, κεντρικά και τοπικά.

Οι προτάσεις μας μόνο αυτούς στριμώχνουν και πιέζουν… Ενώ, αντίθετα, αποτελούν ανάσα ζωής για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα και τους νέους.

Γι' αυτό και χρειάζεται μια πραγματική ανατροπή που η Λαϊκή Συσπείρωση μπορεί να το εγγυηθεί, γιατί ξέρει να παλεύει, αλλά ξέρει και να νικά. Να παλέψουμε να ανατραπούν όχι μόνο αυτοί οι προϋπολογισμοί, η στόχευση των έργων, αλλά και το κριτήριο των χρηματοδοτήσεων το οποίο πρέπει να είναι οι λαϊκές ανάγκες.

Για να είναι περισσότεροι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο και στην Περιφέρεια, που δεν θα είναι τα «καλά παιδιά» των κυβερνήσεων, των επιχειρηματιών και των εργολάβων."
Ο Βασίλης Σαράντος μεταξύ άλλων τόνισε:


«Στις 8 Οκτώβρη να πούμε ένα φτάνει «στο πάμε και όπου βγει», στην ακρίβεια, στις διαλυμένες υποδομές. Να πούμε φτάνει τη μια να πνιγόμαστε στη λάσπη, την άλλη να καιγόμαστε από τις φωτιές, την ώρα που μας περιμένει δουλειά μέχρι τα γεράματα. Την Κυριακή ψηφίζουμε για όλα!

Κριτήριο ψήφου να γίνουν οι ζωές μας απέναντι στα κέρδη τους. Στις εκλογές υπάρχει επιλογή, για όσους θέλουν να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτηση τους, να πουν «δεν πάει άλλο»: Αυτή είναι τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το δίλημμα είναι: Ψήφος στους υποψήφιους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική και δεσμεύονται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα ή περισσότεροι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που είναι γνωστοί από τους αγώνες σε όλη την Τριφυλία.

Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ερμιονίδος, τσακώνονται για το ποιος είναι πιο κυβερνητικός. Σε αυτούς τους συνδυασμούς μέσα θα βρεις και άλλα φυντάνια της συμπολίτευσης των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Όλοι τους συμφωνούν, οι μεγάλοι ξενοδόχοι να πληρώνουν μισό χρόνο δημοτικά τέλη την ίδια ώρα που για όλους εμάς που ζούμε και αναπνέουμε για αυτόν τον τόπο, που είμαστε αυτός ο τόπος, μας περιμένουν νέες αυξήσεις δημοτικών τελών τη νέα χρονιά.

Ειδικά εδώ στη περιοχή υπάρχει πείρα. Το περιβόητο τουριστικό θαύμα σημαίνει τα παιδιά μας να δουλεύουν 3 μήνες το χρόνο, να μην μπορούν να κάνουν οικογένεια και να μην έχουμε υποδομές Υγείας, σχολεία και ό,τι άλλο χρειαζόμαστε.

Όλοι τους μιλάνε για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και τους αγρότες. Την ίδια στιγμή η περιοχή δεν έχει οδικά δίκτυα, πληρώνουμε πανάκριβα το ρεύμα και τα αγροεφόδια, ενώ τα αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία των κατοίκων και της αγροτικής παραγωγής, όπως αποδείχτηκαν με τις πρόσφατες πλημμύρες, είναι ανύπαρκτα.

Για αυτό και υην Κυριακή δίνουμε απάντηση, ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση σε Περιφέρεια και Δήμο, δυναμώνουμε τη μόνη λαϊκή, μαχητική 100% αντιπολίτευση».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ