ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Γιώργος Πινάτσης: Εδώ στην Αργολίδα, μας νίκησε το μπλε - Από κοντά και οι Ενωμένες Ναυπλίες και οι Πάμε Αλλιώς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:44:00 μ.μ. | |
Γιώργος Πινάτσης
Το διορθώσαμε λίγο το έργο αυτή τη φορά . Εκεί που μας έκαναν μαύρη τη ζωή και βάφαμε τον εκλογικό χάρτη μπλε , τώρα στραπατσάραμε λίγο το μπλε . 

Οι ξωμάχοι του Θεσσαλικού κάμπου άνοιξαν τον χορό της νίκης με 80% άνοδο της Λαϊκής Συσπείρωσης . Ακολούθησε ηΑττική με 70 % . Οι νησιώτες σε Βόρειο και Νότιο Αιγαίο , η Δυτική Ελλάδα , η Ήπειρος , η Στερεά Ελλάδα , η Μακεδονία . 

Είχαμε άνοδο και σε 250 δήμους . Σε 30 μεγάλους δήμους πήραμε ποσοστά από 15% έως 40%. 

Εδώ στην Αργολίδα , μας νίκησε το μπλε . Στο Άργος πήρε 83 % και στο Ναύπλιο 70 %. Από κοντά και οι Ενωμένες Ναυπλίες και οι Πάμε Αλλιώς , φόρεσαν την προβιά του ανεξάρτητου και έπεισαν τους νέους μας ότι η αλλαγή έρχεται .

Στο δεύτερο γύρο ξέχασαν την αλλαγή και τις διακηρύξεις τους και έτρεξαν να συνδράμουν το μπλε . Συνεπείς με το ρόλο τους . Ισαποστασίτες πάνω απ' όλα, μέσα σ ’ όλα και με όλους. Οραματίζονται τα υψηλά και τα υπέροχα, συμβιβασμένοι με όλα προκαταβολικά . 

Δε θα με πείραζε αν ήταν κόντρα σε εμάς αλλά πραγματικοί ανεξάρτητοι , στοχεύοντας στους αγώνες και όχι στη διαχείριση . Αν αναδείκνυαν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων. 

Για άλλη μια φορά εγκλώβισαν κόσμο προοδευτικό που συμμετείχε το προηγούμενο διάστημα στους κοινωνικούς αγώνες . Ίσως φταίμε και εμείς που δεν τους πείσαμε να βάλουν υποψήφιοι με εμάς. 

Τώρα που σβήσανε τα φώτα της σκηνής , εμείς οι πολλοί , κόκκινοι , ροζ, πράσινοι , μπλε θα βολοδέρνουμε στα αδιέξοδα του καπιταλισμού . 

Θα εργαζόμαστε όσοι έχουμε δουλειά για να πληρώνουμε λογαριασμούς . Οι άνεργοι , στα συσσίτια και στα κουπόνια . Δε θα ταξιδεύουμε , γιατί τα διόδια είναι ακριβά , τα καύσιμα πανάκριβα . Τον χειμώνα θα παγώσουμε . Φέτος δε θα φάμε και λάδι . Είναι λίγο και ακριβό.

 Αν βάλουμε διατίμηση στο λάδι 3€, λέει ο Σκρέκας , ο υπουργός , θα εξαφανιστεί και αυτό το λιγοστό από την Ελλάδα. Δυστυχώς , μας λέει, αυτή είναι η ελεύθερη αγορά Πάντως με αυτά και με αυτά , το βράδυ των εκλογών είδα ένα όνειρο.

Είδα όλους αυτούς τους νέους , ωραίους και σπουδαγμένους να κατεβαίνουν στο δρόμο και να ζητάνε δουλειές με δικαιώματα . Τους είδα να μπαίνουν μπροστά και να ακυρώνουν πλειστηριασμούς φτωχών συνανθρώπων μας .Να μαζεύουν υπογραφές για να φτιαχτούν σχολεία . Αρνήθηκαν μαζικά να πληρώσουν τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη . 

Είδα τους εργάτες του νομού μας να εκλέγουν αγωνιστές – προέδρους στα εργατικά κέντρα . Άκουσα να μιλούν με αγάπη για τους διαφορετικούς ανθρώπους . Πέταξαν κατουρημένες ποδιές στα μούτρα του Μπέου . 

Φώναξαν ότι στις φωτιές , φέτος το καλοκαίρι , δεν κάηκαν 17 Έλληνες και 17 λαθρομετανάστες αλλά 34 άνθρωποι από την εγκληματική πολιτική της ΝΔ στη πυρόσβεση και το μεταναστευτικό . Δεν καταδικάσανε την εισβολή των Παλαιστινίων στο Ισραήλ γιατί αλλιώς θα έπρεπε να καταδικάσουν και την Άλωση της Τριπολιτσάς . 

Αν είναι τρομοκράτες οι Παλαιστίνιοι τότε είναι και οι προγονοί μας . Λυπήθηκαν και στις δύο περιπτώσεις για τον χαμό των αμάχων . Είδαν όμως και τον αίτιο . 

Τότε η Οθωμανική αυτοκρατορία , σήμερα το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ . Και στις δύο περιπτώσεις είχαμε και έχουμε έναν ολόκληρο λαό να καταδικάζεται σε εξαθλίωση και απίστευτες ταπεινώσεις .

Ξύπνησα από το όνειρο με ανάμεικτα συναισθήματα . Έφτιαξα καφέ και σκέφτηκα : « Ρε λες , όλοι αυτοί οι νέοι , ωραίοι και σπουδαγμένοι να θέλουν να κυβερνήσουν την χώρα ; » . Στο κάτω κάτω της γραφής , η ζωή είναι μπροστά τους .Μετά πάλι σκέφτηκα πως πριν ένα μήνα, τρέχανε πίσω από φουστάνια και παντελόνια . Έδιναν λευκή επιταγή στους σωτήρες της πόλης για να κυβερνηθούν χωρίς αυτούς . Αναρωτήθηκα , τι από τα δύο θα γίνει στο μέλλον. 

Πιστεύω πως θα βγει το όνειρο. Πρώτον , γιατί τα αδιέξοδα του σάπιου καπιταλισμού είναι πολλά . Όσο για τους σωτήρες , θα τους πάρουν με τις πέτρες . 

Δεύτερον , πιστεύω στη μαρξιστική ιδεολογία μας που λέει ότι οι άνθρωποι αλλάζουν προς το καλύτερο . Πως για την κατάντια τους φταίει η κοινωνία που επιβάλλει την ατομική κυρίαρχη άποψη . Νέοι, νέες , ωραίοι και σπουδαγμένοι ... βγάλτε από μέσα σας τον καπιταλιστή . 

Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και σκεφτείτε ταξικά . Βοηθήστε να γίνει το όνειρο, πραγματικότητα . 

Σημείωση : Για όσους δεν κατάλαβαν την πρώτη φορά που έγραψα , η νεανική φωτογραφία μου, συμβολίζει πως αν και περνούν τα χρόνια , οι ιδέες μας μένουν νέες και επαναστατικές .

Γιώργος Πινάτσης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ