ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Το πρόγραμμα Pick the Alien ταξιδεύει στον Αργολικό για 2η χρονιά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:17:00 μ.μ. | | | |
Τρόφιμα
Η iSea στο πλαίσιο του προγράμματος Pick the Alien θα βρεθεί για δεύτερη χρονιά στις Σπέτσες και την Ύδρα στις 28 και 29 Οκτωβρίου αντίστοιχα. 

Κάτοικοι κι επισκέπτες των νησιών θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ακόμα περισσότερες συνταγές από γερμανούς (Siganus sp.) και λιονταρόψαρα (Pterois miles) στις γαστρονομικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την προώθηση της κατανάλωσης ξενικών ειδών. 

Συγκεκριμένα: 

• Στις Σπέτσες, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 – 14:00, καλούμε τους κατοίκους κι επισκέπτες της περιοχής να δοκιμάσουν ευφάνταστες κι εύγεστες συνταγές που θα ετοιμάσουν για εμάς καταξιωμένοι σεφ της περιοχής στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου POSEIDONION Grand Hotel (37.2687, 23.1551). 

• Οι δράσεις θα συνεχιστούν στην Ύδρα, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου όπου θα υλοποιηθεί γαστρονομική εκδήλωση στο παραλιακό μέτωπο της πόλης (37.3508, 23.4669) στις 12:00-14:00, και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν όλοι την ευκαιρία να δοκιμάσουν βρώσιμα θαλάσσια ξενικά είδη και να ανακαλύψουν πως τα θαλασσινά που επιλέγουν στο πιάτο τους μπορεί να αποτελούν μέρος της λύσης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. 
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2019 και στο πλαίσιο του έχουν ενημερωθεί περισσότεροι από 7000 πολίτες στον Αργολικό, το Ιόνιο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, την και τη Θεσσαλονίκη με στόχο την προώθηση της κατανάλωσης βρώσιμων θαλάσσιων ξενικών ειδών, αλλά και της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαριών και θαλασσινών μέσα από την αντικατάσταση εμπορικών αυτόχθονων ειδών, των οποίων οι πληθυσμοί μειώνονται, με βρώσιμα ξενικά είδη. 

Σας προσκαλούμε όλους για να δοκιμάσετε από κοντά τη γευστική αξία των βρώσιμων θαλάσσιων ξενικών ειδών και να ενημερωθείτε για τους τρόπους που μπορείτε να συμβάλετε στην προστασία της βιοποικιλότητας επιλέγοντας τι θα βάλετε στο πιάτο σας! 

Ευχαριστούμε θερμά τους Δήμους Σπετσών και Ύδρας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας για την υποστήριξη των δράσεών μας στην περιοχή. 

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea σε συνεργασία και με τη χρηματοδότηση του Argolic Environment Foundation, του Cyclades Preservation Fund , του Ionian Environment Foundation και του Blue Marine Foundation. Εκ μέρους της iSea, Νικολέττα Σιδηροπούλου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ