ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Δράση Εκπαιδευτικού Προγράμματος στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αργολίδας για ενα υγιεινό πρωινό στο σχολείο

τρόφιμα
Την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, οι μαθητές – μαθήτριες του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αργολίδας, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Ξεκινάω τη μέρα μου με δύναμη, απολαμβάνοντας υγιεινό πρωινό στο σχολείο» επισκέφθηκαν το Πνευματικό Κέντρο της Εκκλησίας των Λευκακίων, με σκοπό να συναντήσουν τον Πατέρα Μιχαήλ Καλαμαρά και να υλοποιήσουν από κοινού την παραπάνω δράση.
Οι μαθητές και μαθήτριες προετοίμασαν το πρωινό, χωρισμένοι σε ομάδες εργασίαςκαι έχοντας ως πρώτη ύλη τα φρέσκα αρτοσκευάσματα, τα οποία μας χορηγεί για όλη τη σχολική χρονιά 2023-2024, η Οικογενειακή Επιχείρηση του Γ. Τζίμου, που διατηρεί «Αρτοποιείο» στη Νέα Κίο. Η προετοιμασία του πρωινού, η διατροφική σημασία του πρωινού ως γεύμα, η επιλογή υγιεινών τροφών, ο καταμερισμός εργασιών, η συνεργασία, η φροντίδα, η αλληλεγγύη, η αγάπη, η συνύπαρξη όλων στο τραπέζι, η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και βέβαια η έμπρακτη ευχαριστία στον Πατέρα Μιχαήλ για τη συμβολή του στο να μας παρέχουν φρέσκα αρτοποιήματα καθημερινά, αποτέλεσαν το έναυσμα για να υλοποιηθεί αυτή η δράση.
Αφού ολοκλήρωσαν το πρωινό τους γεύμα, οι μαθητές και μαθήτριεςασχολήθηκαν με δημιουργικές δραστηριότητες, όπως ζωγραφική και ποίηση, αναδεικνύοντας μέσω αυτών το νόημα των εννοιών: αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, σχολείο, εκκλησία, συνεργασία, φροντίδα.
Οι μαθητές-μαθήτριες, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Αργολίδας ευχαριστούν θερμάτην οικογενειακή επιχείρηση του κ. Γ. Τζίμου για την ευγενική της χορηγία. Μια τέτοια πράξη δηλώνει έμπρακτα την αγάπη και το αίσθημα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο στους χαλεπούς καιρούςπου ζούμε.Τέλος, ευχαριστούν θερμά και τον Πατέρα Μιχαήλ Καλαμαρά, Εφημέριο του Ιερού Ναού Υπαπαντής Χριστού Λευκακίων για τη συνδρομή του.
 













ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ