ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Δώρα Αντωνοπούλου: Nα ψηφίσουμε την Κυριακή ικανούς αντιπροσώπους

Δώρα Αντωνοπούλου
Καθώς οι ημέρες περνούν και οδεύουμε προς την Κυριακή των εκλογών, ως υποψήφιοι ασκούμαστε σε μια τέχνη που από πολλές απόψεις μπορεί να χαρακτηριστεί θεραπευτική: στην προσέγγιση του άλλου, στην χαρά του να συναντάς ξανά τον παλιό φίλο, τον γνωστό που είχες καιρό να δεις, να συνομιλείς με τον άγνωστο συμπολίτη, να του συστήνεσαι και να τον γνωρίζεις.

Όσα διαδραματίζονται καθημερινά αφήνουν ένα αποτύπωμα μέσα μας και κοντά σε αυτό ακολουθεί η διαπίστωση ότι τα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν και μια σειρά από δυσβάσταχτες πρόσφατες καταστροφές προκάλεσαν ένα συλλογικό τραύμα που έρχεται στον καθένα μας να προστεθεί στα διάφορα προσωπικά θέματα που μας απασχολούν.

Καθώς στον προεκλογικό πυρετό βιώνουμε αυτή την ασυνήθιστη κοινωνική εγρήγορση μια καινούρια ελπίδα διαφαίνεται: να διατηρήσουμε την κοινωνικότητά μας ζωηρή και μετά την Κυριακή των εκλογών, να την καλλιεργήσουμε μεθοδικά και να την κάνουμε ουσιαστική. Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι η αποδοχή του συνανθρώπου, τα δίκτυα κοινωνικοποίησης, τα δίκτυα αλληλοϋποστήριξης, η παρηγοριά που βρίσκεις στις ομάδες.
 
Μια νέα αρχή με περισσότερη αλληλεγγύη είναι δυνατή, να ξαναγνωρίσουμε τις κοινότητές μας, να φροντίσουμε για την παροχή στήριξης, για την οργάνωση δράσεων, για όλα αυτά που σημαίνουν κοινωνική πρόοδο. 

Να δούμε την πολιτική προστασία ως ευθύνη και της κοινότητας με τη συμμετοχή όσων περισσότερων μπορούμε να παρακινήσουμε, να απαιτήσουμε την ετοιμότητα των αρχών και να εκπαιδευθούμε ως πολίτες στα βασικά: στην οργάνωση σύνθετων δράσεων, στην παροχή πρώτων βοηθειών, στο συντονισμό των εθελοντών.

Καταρχάς να ψηφίσουμε την Κυριακή ικανούς αντιπροσώπους.

Με εκτίμηση
Δώρα Αντωνοπούλου
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην Αργολίδα 
με την παράταξη «Η Πελοπόννησος Μπροστά»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ