ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Συμμετοχή μαθητών του 1ου Λυκείου Άργους στην Εορταστική Εκδήλωση της UNESCO

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:35:00 μ.μ. | | |
UNESCO
Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου μαθητές του Λυκείου μας, συμμετείχαν στην εορταστική εκδήλωση της UNESCO με τίτλο:«UNESCO CAMPUS SERIES- Acting for Peace», στο πλαίσιο 70 χρόνων από την ίδρυση του δικτύου ASPnet, μέλος του οποίου είναι το σχολείο μας από το 2019.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στην αγγλική γλώσσα και συμμετείχαν 47 σχολεία(εννέα από την Ελλάδα) από διάφορες χώρες.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Δράση για την Ειρήνη». Οι μαθητές μας παρακολούθησαν ομιλίες διακεκριμένων ομιλητών του Δικτύου ASPnetκαι έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το θέμα της ειρήνης σε παγκόσμιο, κοινοτικό και σχολικό επίπεδο.
Ειδικότερα, για το θέμα «Δράση για την ειρήνη» σε διεθνές επίπεδο αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Eliot Minchenberg, Διευθυντής του Γραφείου της UNESCO στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια ο SaureaDidryStancioff, Διευθυντής Προγράμματος «Διαμεσολάβησης» στη Δυτική Αφρική, τόνισε την σημασία της επικοινωνίας και της «Διαμεσολάβησης» σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο. Ο κύκλος των εισηγήσεων έκλεισε με τον PanjiHaryoPurnomo, εκπαιδευτικό και συντονιστή του πιλοτικού προγράμματος, ASPnetτης UNESCO “Fostering Global Citizen”, ο οποίος τόνισε την αξία της ειρηνικής επίλυσης συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας για την ενεργή τους συμμετοχή και την άψογη παρουσία τους στην εκδήλωση αλλά και στην Συντονίστρια εκπαιδευτικό, Σύνδεσμο με το δίκτυο ASPnet, κ. Κοτταρά Κωνσταντίνα!!!

Η Διευθύντρια
Λένα Παπαθανασίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ