ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Άργους ξεναγήθηκαν στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:26:00 π.μ. | |
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Μαθητές και μαθήτριες από το 1ο Γυμνάσιο Αργους ξεναγήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, στην Παλαιόχουνη της Αρκαδίας, στο πλαίσιο προγραμματισμένων επισκέψεων γυμνασιόπαιδων από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες τις οποίες διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα παιδιά υποδέχθηκε επί τόπου ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας υπογραμμίζοντας -κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους- τον σημαντικό ρόλο της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας γενικότερα.

Ο περιφερειάρχης τόνισε, ειδικότερα, τη σημασία της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων γενικότερα, ενώ ειδικότερα ως προς την ανακύκλωση ο Π. Νίκας κάλεσε τα παιδιά να προωθήσουν με θέρμη την έννοια της ανακύκλωσης στις πόλεις τους:

“Η νεολαία θα πρέπει να αναλάβει αυτόν τον αγώνα, ο οποίος συνδέεται άμεσα και κυρίαρχα με την προστασία του περιβάλλοντος” υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Στόχος των επισκέψεων και των ξεναγήσεων -η σειρά των οποίων ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη 21 Νοεμβρίου, με την επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου- είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες γυμνασίων από τις 5 Π.Ε. να δουν από κοντά και να ενημερωθούν, από στελέχη της πιο πάνω μονάδας, πώς αυτή λειτουργεί και πώς γίνεται η διαχείριση των σκουπιδιών.

Συνολικά, την μονάδα στην Παλαιόχουνη -μετά την ολοκλήρωση των ξεναγήσεων σχολείων σε αυτή, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου- θα έχουν επισκεφθεί μαθητές και μαθήτριες από 3 γυμνάσια της Μεσσηνίας, 2 της Αργολίδας κι από ένα της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Λακωνίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ