ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

2ο Βραβείο για το 1ο ΓΕΛ Άργους σε μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Ανακαλύπτοντας τις ρίζες μας»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:11:00 μ.μ. | |
«Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον»
Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Άργους, μας έχουν κάνει, πολλές φορές, περήφανους με τις επιδόσεις τους σε διεθνείς και εθνικούς μαθητικούς διαγωνισμούς.

Αυτή τη φορά, 2 μαθήτριες του Λυκείου διέπρεψαν στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» που συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠΑΙΘΑ

Συγκεκριμένα οι μαθήτριες Αθηνά Σκιντζή και Τανασβί Τομάρ απέσπασαν το 2ο Βραβείο στην κατηγορία δημιουργίας Project με θέμα «Ανακαλύπτοντας τις ρίζες μας»

Το συγκεκριμένο project στόχευε στη γνωριμία των μαθητών με τον Ποντιακό Ελληνισμό μέσα από τη δημιουργία ενός escape room που θα προωθούσε βασικές γνώσεις για την ιστορία του Πόντου, την ποντιακή διάλεκτο, τα ποντιακά ήθη και τα έθιμα. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθήτριες ενθαρρύνθηκαν να συλλέξουν πληροφορίες ατομικά αλλά και ομαδοσυνεργατικά (εικόνες, ιστορικά γεγονότα κλπ) για τον Ποντιακό Ελληνισμό μέσα από συγγράμματα, αλλά και αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Αφού συνέλεξαν το επιθυμητό υλικό στη συνέχεια ομαδοσυνεργατικά με τη χρήση των ΤΠΕ δημιούργησαν το escape room.

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες του σχολείου μας και στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ Ιωάννα Σπυροπούλου για τη βράβευσή τους στον διαγωνισμό




ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ