ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

ΧΧΧ

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Στο «Μονοπάτι του Μαγέρου» στα Καλάβρυτα θα πεζοπορήσει η Βουνοπαρέα Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:12:00 π.μ. | |
Ποτάμι σε δάσος
Η Βουνοπαρέα Αργολίδας διοργανώνει μονοήμερη εξόρμηση την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου με προορισμό το Πλανητέρο Καλαβρύτων και σας προσκαλεί να πεζοπορήσουμε μαζί στο «Μονοπάτι του Μαγέρου».


Πρόκειται για μια ιστορική διαδρομή αφού και ο προορισμός μας είναι ένας τόπος με ιδιαίτερα πλούσια ιστορία, που λίγοι γνωρίζουν την σημασία του στη διαμόρφωση της νεότερης Ελληνική Ιστορίας.

Μόλις 25 χλμ. από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, σε υψόμετρο 700 μέτρων και χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από το πανέμορφο πλατανόδασος των πηγών του Αροάνιου ποταμού, το γραφικό Πλανητέρο είναι γνωστό για τους πολλούς νερόμυλους και τα ιχθυοτροφεία που διαθέτει. Το μαγευτικό δάσος με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, οι νεροτριβές, το διαρκές κελάρυσμα των νερών και οι πηγές του Αροάνιου ποταμού με τα νερά που αναβλύζουν μέσα από τα βράχια συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο ασύγκριτης ομορφιάς που νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε σκηνή από παραμύθι.
· Αναλυτικό πρόγραμμα:

Αναχώρηση από το Ναύπλιο στις 06:30 το πρωί και από το Άργος στις 07:00 με προορισμό τη θέση Χαλίκι, έξω από το Πλανητέρο απ’ όπου και θα ξεκινήσει η πεζοπορία μας.

Αρχίζουμε ανηφορικά ανάμεσα σε πλατάνια και χαμηλή βλάστηση και γρήγορα το τοπίο αλλάζει αφού μπαίνουμε σε πυκνό ελατόδασος. Κινούμαστε με κατεύθυνση το οροπέδιο του Μαγέρου στα 1300μ. με την πανοραμική θέα στις επιβλητικές κορυφές του Χελμού. Απέναντί μας δεσπόζουν οι κορυφές Γαρδίκι, Νησί, Μαδερό και τα απόκρημνα Χτένια. Συνεχίζουμε λίγο ακόμη και σύντομα βρισκόμαστε στην τοποθεσία «Γερμανογκρέμι», σημείο που όπως υποδηλώνει και το τοπωνύμιο, οι αντάρτες του ΕΛΑΣ «γκρέμισαν» 80 Γερμανούς το 1943.

Η πορεία μας από αυτό το σημείο αλλάζει κατεύθυνση και κινούμαστε πλέον κατηφορικά στο ίδιο μονοπάτι μέχρι τη θέση Χαλίκι.

Επιβίβαση στο λεωφορείο και μετάβαση στο Πλανητέρο για περιήγηση, ξεκούραση και φαγητό.
Επιστροφή στη βάση μας αργά το απόγευμα.

· Στοιχεία διαδρομής:

Απόσταση: 6 χλμ., Ώρες πορείας: 3:30, Υψομετρική διαφορά: +500μ.
Β.Δ.: 1 - Εύκολη, ακόμα και για αρχάριους.
Η δραστηριότητα έχει βαθμό δυσκολίας 1 που σημαίνει ότι η διαδρομή είναι εύκολη ακόμα και για αρχάριους που έχουν όμως καλή φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό.

Παροχές δραστηριότητας:

-Μεταφορά από Ναύπλιο και Άργος με λεωφορείο
-Τρεις (3) έμπειροι συνοδοί βουνού
- Πιστοποιημένη νοσηλεύτρια με πλήρες ομαδικό φαρμακείο
-Ασύρματες επικοινωνίες
-Φωτογραφικό υλικό
-Φ.Π.Α. 24%
Δεν περιλαμβάνεται:
-Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

· Απαραίτητος εξοπλισμός:

Μποτάκια ορειβατικά ή trekking, μπατόν, σακίδιο πλάτης, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, καπέλο, σκούφο, γάντια, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), ζακέτα fleece, υδροδοχείο (1,5 lit), τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται (μπάρες δημητριακών - σοκολάτες - ξηρά τροφή - ηλεκτρολύτες), προσωπικά είδη (χαρτομάντιλα κτλ.), προσωπικό φαρμακείο.
· Πληροφορίες:

Για να είναι δυνατή η πραγματοποίηση της δραστηριότητας απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχών. Εφόσον οι συμμετοχές δεν συμπληρωθούν, η Βουνοπαρέα Αργολίδας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα επιστρέφοντας τις προκαταβολές.

Ο αρχηγός της εξόρμησης έχει το δικαίωμα, να τροποποιήσει με άλλο εναλλακτικό ή να ματαιώσει το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή πριν την έναρξη του, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ).

Κάθε συμμετέχοντας, γνωρίζει τις απαιτήσεις της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του, όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου (8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης).

Επίσης οι συμμετέχοντες, αποδέχονται την λήψη και την ανάρτηση στο διαδίκτυο φωτογραφιών που ενδέχεται να τους απεικονίζουν.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν άριστη σωματική & ψυχική υγεία και να ενημερώνουν τον αρχηγό για τυχόν αλλεργίες ή ασθένειες.

Σε κάθε περίπτωση η επικοινωνία των συμμετεχόντων με τον αρχηγό πριν την πραγματοποίηση της δραστηριότητας κρίνεται απαραίτητη.

Για να λάβει κάποιος μέρος στις οργανωμένες δραστηριότητες της Βουνοπαρέας Αργολίδας απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον προκαταβάλλεται το ήμισυ του εισιτηρίου το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στον λογαριασμό (GR4301716110006611151494570) με αναγραφή αιτιολογίας “ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ”.

Τράπεζα Πειραιώς – Δικαιούχος: Σοφία Τότσικα.

Τυχόν έξοδα εμβάσματος από άλλη τράπεζα, βαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την δραστηριότητα μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 6972705070 - Σπύρος Τότσικας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ