ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Ρήγμα από τα κύματα στη πρύμνη του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:12:00 μ.μ. | |
Πολεμικό πλοίο
"Λαβωμένο"  θα αφήσει η φουρτούνα στον Θερμαϊκό Κόλπο το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης και λειτουργεί ως πλωτό μουσείο.

Οι δυνατές ριπές ανέμου και τα μεγάλα κύματα «χτύπησαν» το «Βέλος» στην πρύμνη του, στο σημείο που εφάπτεται με το κρηπίδωμα της Νέας Παραλίας.

Από νωρίς χθες το απόγευμα ρυμουλκό σκάφος του Λιμενικού έφτασε στο σημείο προκειμένου να κρατήσει ακινητοποιημένο το ιστορικό αντιτορπιλικό, προσπάθεια που συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα και εκτιμάται ότι θα κρατήσει όλη τη νύχτα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το «Βέλος» βάλλεται από ισχυρά καιρικά φαινόμενα, καθώς τον περασμένο Μάρτιο σε ανάλογη κακοκαιρία είχε προκληθεί ρηγμάτωση - πάλι - στην πρύμνη του, η οποία πάντως δεν επηρέασε την ευστάθεια και αντοχή του σκάφους.

Να σημειωθεί ότι από χθες Σάββατο νωρίς το πρωί στην πόλη της Θεσσαλονίκης πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Οι ριπές του ανέμου έφτασαν κατά διάστημα τα 106 χλμ./ώρα. 

Συντονισμένη επιχείρηση για να στεγανοποιηθεί το ρήγμα που έχει προκληθεί από τους θυελλώδεις ανέμους, στην πρύμνη του ιστορικού αντιτορπιλικού πλοίου «Βέλος», είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής.
Στο σημείο βρίσκεται ρυμουλκό ενισχύοντας την σταθερότητα του πλοίου, ενώ βούτηξε και δύτης για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Σημειώνεται ότι το πλοίο που λειτουργεί ως μουσείο, είναι αγκυροβολημένο από τον Σεπτέμβριο του 2019, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ