ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Αναχώρησε από την Αργολίδα για Άγιο Όρος η Τιμία Κάρα του Αγίου Γεωργίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:38:00 μ.μ. | | |
Περιφορά ιερών λειψάνων
Αναχώρησε για το Άγιο Όρος και τη μονή Ξενοφώντος , η κάρα του Αγίου Γεωργίου μετά το ολιγοήμερο προσκύνημα στον ενοριακό Ιερό ναό της Τιμίας Ζώνης στην Νέα Τίρυνθα Αργολίδας.

Προηγήθηκε Ιερά παράκληση και κατόπιν με συνοδεία πιστών από την Αργολίδα αποχώρησε οδικώς το Ιερό λείψανο.
Το πρωί πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο .
Το ιερό λείψανο ήρθε για πρώτη φορά στην Αργολίδα και η υποδοχή έγινε στον ενοριακό Ιερό Ναό Τμίας Ζώνης Νέας Τίρυνθας Ναυπλίου την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.
Μετά την υποδοχή τελέσθηκαν τα θυρανοίξια του δεξιού κλίτους του Ι.Ν. Τιμίας Ζώνης Ν. Τίρυνθας από τον Γενικό Αρχιερατικό επίτροπο της μητροπόλεως Αργολίδας π. Πέτρο Αθανασόπουλο ,το οποίο αφιερώθηκε στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο
Ο εφημέριος του ναού π. Ιωάννης Γκιώνης ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά πριν αναχώρηση το Ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου τον ηγούμενο της μονής Ξενοφώντος για την μεταφορά του Ιερού Λειψάνου στην Αργολίδα .
Η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ξενοφώντος είναι μία εκ των είκοσι μονών του Αγίου Όρους και κατατάσσεται δέκατη έκτη (16η) στην ιεραρχική τάξη των Αγιορείτικων μονών.
Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής είναι ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ξενοφωντινός. Η μονή είναι παραθαλάσσια, επί της δυτικής πλευράς της χερσονήσου, σε απόσταση είκοσι λεπτών από τη Μονή Δοχειαρίου και πενήντα λεπτών από τη Μονή Αγίου Παντελεήμονος. Η Μονή ιδρύθηκε λίγο πριν το 998. Με σιγίλλιο του Πατριάρχη Γαβριήλ Δ΄ έγινε κοινοβιακή το 1784 και έκτοτε λειτουργεί μέχρι σήμερα.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ