ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Με κάθε επισημότητα ο Δήμος Ναυπλιέων γιόρτασε την Απελευθέρωση του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:39:00 μ.μ. | |
Άγαλμα Στάικου Σταϊκόπουλου
"Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Ναυπλιέων σήμερα 30 Νοεμβρίου 2023 οι επετειακές εκδηλώσεις από την Άλωση του Παλαμηδίου και την Απελευθέρωση του Ναυπλίου από τον Τουρκικό ζυγό.

Το τελετουργικό ξεκίνησε με Τιμητικό Άγημα, με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Αρματωμένοι Μωραΐτες – Στάικος Σταϊκόπουλος» και της Δημοτικής Φιλαρμονικής, που μετέφερε την εικόνα του ήρωα Στάικου Σταϊκόπουλου από το Δημαρχείο στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα. Ακολούθησε δοξολογία ενώ εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Στάικου Σταϊκόπουλου και η τελετή ολοκληρώθηκε με καταθέσεις στεφάνων.

Την Κυβέρνηση στις φετινές επετειακές εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης τον οποίο υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.
Στις εκδηλώσεις μνήμης παρευβρέθηκαν επίσης, πλήθος επισήμων, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι Συλλόγων, Πολιτιστικών Φορέων, Οργανώσεων καθώς και πλήθος κόσμου.

Ως Δήμος Ναυπλιέων γιορτάζουμε την Άλωση του Παλαμηδίου και την Απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου με λαμπρότητα αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες της πόλης μας.
Αναδεικνύουμε την ιστορική μνήμη και να προβάλουμε την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας μέσα από τους ένδοξους προγόνους μας.

Τιμούμε τη μνήμη τους αφήνοντας ως παρακαταθήκη τη θυσία τους στη νέα γενιά."

Δελτίο τύπου Δήμου Ναυπλιέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ