ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Άργους-Μυκηνών: Προσπάθεια υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Ν. Κίου

Λαϊκή Συσπείρωση Άργους-Μυκηνών
Το γεγονός της έντασης της παραβατικότητας στο Δημοτικό σχολείο της Νέας Κίου με αφορμή συγκεκριμένο περιστατικό, εγείρει για πολλοστή φορά το θέμα της προσπάθειας που γίνεται από Δήμο, Περιφέρεια και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση υποβάθμισης του Σχολείου.

Σε ένα σχολείο με σοβαρά κτηριακά προβλήματα, μεγάλο αριθμό παιδιών ανά τάξη, με ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό μια μέρα την εβδομάδα, φοιτούν πάνω από 200 μαθητές με ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών ευάλωτων κατηγοριών, που είναι μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες και χρήζουν βοήθειας από τις κοινωνικές δομές. 

Ένα σχολείο που θα έπρεπε να έχουν παρθεί συγκεκριμένα παιδαγωγικά μέτρα για να καλύψουν τις μαθησιακές ανάγκες των παιδιών ιδιαίτερα των ευάλωτων κατηγοριών, που θα έπρεπε κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος να παρεμβαίνουν καθημερινά, που θα έπρεπε οι κοινωνικές δομές του Δήμου να έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα και δράσεις είναι παρατημένο στην τύχη στη λογική του «Πάμε και όπου βγει».

Σε ένα σύστημα που όχι απλά παράγει, αλλά ζει από τις ανισοτιμίες και την εκμετάλλευση, αφήνει το λαό και τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες να ζουν στην απόλυτη εξαθλίωση και τη φτώχια με αποτέλεσμα να σπρώχνονται στο περιθώριο της εγκληματικότητας και να γίνονται θύματα ακόμα μεγαλύτερων διακρίσεων και αποκλεισμών. Στην ταξική κοινωνία που ζούμε, υπάρχουν κοινωνικές αδικίες και κοινωνικοί αποκλεισμοί από ένα σύστημα που ποδοπατά συνολικά τα κοινωνικά δικαιώματα του λαού.

Αναρωτιόμαστε άραγε το θέμα δεν αγγίζει και τον Δήμο μας; Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου πως έχουν παρέμβει για να βοηθήσουν;

Η Λαϊκή Συσπείρωση προτείνει και καλεί το λαό της περιοχής μας να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα σχολεία που αξίζουν στα παιδιά όλων. Σχολεία που καλύπτουν τις σύγχρονές μαθησιακές ανάγκες των παιδιών, ενισχύουν πολύπλευρα την κοινωνικοποίηση τους, καλλιεργούν τα ταλέντα τους.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ