ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας για τα περιστατικά στο Δημοτικό Σχολείο Ν.Κίου

Σχολική μονάδα
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας εκφράζει τη στήριξή της στους/στις εκπαιδευτικούς και στους γονείς των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου της Ν.Κίου.

Συμπεριφορές που παραβιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη σωματική ακεραιότητα είναι απόλυτα καταδικαστέες. Οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά που προσβάλει την τιμή και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών είναι καταδικαστέα και στην ουσία είναι ευθεία επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση, πόσο μάλλον όταν συμβαίνει εντός του σχολικού περιβάλλοντος. Μια τέτοια επίθεση διαταράσσει το παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου σπέρνοντας τον φόβο και την ανασφάλεια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο σύλλογος γονέων κατ’ επανάληψη έχει αναδείξει το ζήτημα της ασφάλειας του σχολείου, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν μπορεί να είναι απροστάτευτοι στις διαθέσεις κακοπροαίρετων.

Καταγγέλλουμε τη στάση τoυ Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και της Συμβούλου, που ενώ είναι γνώστες της κατάστασης, δεν έχουν πάρει κανένα παιδαγωγικό μέτρο και αντί να σταθούν δίπλα στους εκπαιδευτικούς προχώρησαν σε απειλές και έκαναν πράξη τη γνωστή παροιμία «όποιος δεν μπορεί να χτυπήσει τον γάιδαρο, δέρνει το σαμάρι», κουνώντας τους το δάχτυλο και ρίχνοντάς τους αποκλειστική ευθύνη για τα όσα εκτυλίχθησαν.

Απέναντι στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα (υποστελέχωση από εκπαιδευτικούς ΖΕΠ, μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, απουσία στήριξης από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου) μεγαλύτερο όπλο μας είναι το ενιαίο μέτωπο εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. Ο ενιαίος αγώνας όλων είναι η μοναδική απάντηση σε όλους αυτούς που επιχειρούν να απαξιώσουν το δημόσιο σχολείο.

Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις τόσο από το υπουργείο Παιδείας όσο και από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών, που θα στοχεύουν στην ενημέρωση και τη στήριξη των οικογενειών αυτών και γενικότερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας στέκεται στο πλευρό των γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών στηρίζοντας τα αιτήματά τους.

· Τήρηση αυστηρών γεωγραφικών ορίων κατοικίας για τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο της Νέας Κίου.

· Λειτουργία των 4 τμημάτων ΖΕΠ που αναλογούν στο σχολείο.

· Πρόσληψη κοινωνικού λειτουργού και παιδοψυχολόγου με καθημερινή παρουσία στη σχολική μονάδα.

· Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε 15 λόγω των ειδικών συνθηκών μάθησης.

· Υποστήριξη των εκπαιδευτικών μέσω κατάλληλης συμβουλευτικής για την επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν.

· Επικοινωνία πρωτοβάθμιας-σχολείου και εκπροσώπων της κοινότητας Ρομά για την καλύτερη συνεργασία και την αποδοχή των μέτρων.

· Πρόσληψη φύλακα στη σχολική μονάδα.

· Συνεργασία με φορείς για άμεση ένταξη προγραμμάτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα στο σχολικό περιβάλλον.

· Ενημέρωση από το σχολείο, την Πρωτοβάθμια και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για τις ενέργειες που έχουν κάνει για την υποστήριξη ένταξης των μαθητικών ομάδων ευάλωτων κατηγοριών (π.χ. Ρομά) στη σχολική κοινότητα.

Απαιτούμε από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Αργολίδας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προβεί σε έκτακτη συνεδρίαση με όλα τα μέλη του ΔΣ.

Οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Αργολίδας με την ΑΣΕ:

Αγγελική Εμμανουήλ, emmanouilang@yahoo.grτηλ.6974302736

Χάρης Μακρής, harismakris88@gmail.com τηλ.6949203465
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ