ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Ομιλία στην Άρια Ναυπλίου για τα Χριστούγεννα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:35:00 μ.μ. | | |
Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια, μετά την παράκληση στην Παναγία την ''Επτάσπαθη'' μίλησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Αθανασόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός της Μητρόπολης Αργολίδας, με θέμα : “Δι᾿ ἡμᾶς γαρ ἐγεννήθη, Παιδίον νέον, ὁ προ αἰώνων Θεός”. 
Εικόνα της Θεοτόκου με επτά σπαθιά
Την Ιερά παράκληση στην Παναγία την ''Επτάσπαθη'' τέλεσε ο εφημέριος του ναού Αιδεσιμολογιώτατος π. Θεόδωρος Στεργίου, οποίος καλωσόρισε τον γενικό αρχιερατικό και τον ευχαρίστησε για την ομιλία του.
Η θαυματουργή εικόνα «Η Απολύσασα τας Σκληράς Καρδίας» ή ''Επτάσπαθη'', έχει την χάρη να προστατεύει όποιον την επικαλείται. Απεικονίζεται η Παναγία γλυκύτατη, σε νεαρή ηλικία, με τρεις λόγχες στον δεξιό ώμο και τρεις στον αριστερό, οι οποίες συγκρατιούνται από τα χέρια της.
Η «Απαλύνουσα τας σκληράς καρδίας» είναι ασυνήθιστη στην απεικόνισή της με τα επτά σπαθιά ή θλίψεις της Μητέρας του Θεού, με ένα σπαθί να τρυπάει την καρδιά της από κάτω. Στην Αγία Γραφή, ο αριθμός επτά, συνήθως δηλώνει την πληρότητα κάποιου και αφθονία. Σ’ αυτήν την περίπτωση είναι η πληρότητα των απέραντων θλίψεων, πόνου και της καρδιάς, που ένιωσε η Θεοτόκος στη διάρκεια της επιγείου ζωής της. Όπως τον Χριστό θα τον διαπερνούσαν καρφιά και μία λόγχη, έτσι και την ψυχή της Πάναγνης θα την διαπερνούσε ένα σίγουρο όπλο θλίψεως καί πόνου στην καρδιά.
Η Αγία Εικόνα τιμάται την Κυριακή των Αγίων Πάντων, παρόλο που υπάρχουν αναφορές για τις 2 Φεβρουαρίου/15 Φεβρουαρίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ