ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

"Το γίδι των Μεθάνων": Ένας μοναδικός αγώνας ορεινού τρεξίματος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:51:00 μ.μ. | |
"Το γίδι των Μεθάνων"
Το Γίδι των Μεθάνων, μία διήμερη διοργάνωση που κορυφώνεται με δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος συστήνεται φέτος για πρώτη φορά και υπόσχεται ότι έρχεται για να μείνει.

Την διοργάνωση αναλαμβάνουν ο Σύλλογος ΑΡΣΙΝΟΗ και το www.volcanotrails.gr, με την υποστήριξη του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, φορέων και κατοίκων.

18 και 19 Νοεμβρίου 2023 η χερσόνησος των Μεθάνων γεμίζει αθλητές και επισκέπτες και η οργανωτική επιτροπή υποδέχεται το κοινό με ένα πλούσιο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα αγωνιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων, μουσικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και γνωριμίας με το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και χιλιάδων χρόνων ιστορίας τόπο των Μεθάνων.

Η αθλητική δράση περιλαμβάνει δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος την Κυριακή 19/11 διαφορετικού βαθμού δυσκολίας, στο μοναδικό ηφαιστειακό ανάγλυφο του εδάφους καθώς και έναν αγώνα δρόμου παιδικού χαρακτήρα το Σάββατο 18/11. Πιο αναλυτικά:

ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Αγώνας βουνού 12 χιλιομέτρων θετικής υψομετρικής 750 μέτρων με εκκίνηση στο λιμάνι των Μεθάνων και τερματισμό στο Βαθύ.

ΑΡΣΙΝΟΗ

Αγώνας βουνού 24 χιλιομέτρων θετικής υψομετρικής 1385 μέτρων με εκκίνηση στο λιμάνι των Μεθάνων και τερματισμό στο Βαθύ.

ΦΑΒΙΕΡΟΣ

Παιδικός αγώνας δρόμου 1,5 χιλιομέτρων στην παραλία των Μεθάνων.
Οι δυο αγώνες βουνού αγκαλιάζουν όλη την νησίζουσα χερσόνησο των Μεθάνων μέσα από παλιά μονοπάτια με πυκνή βλάστηση, εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς και παραδοσιακούς οικισμούς προσφέροντας στους δρομείς μαγευτικές εικόνες του Σαρωνικού, από τις πλαγιές των ηφαιστείων.

Του αγώνα θα προηγηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις με γευσιγνωσία γίδας και συναυλία των Σουρλουλού και θα ακολουθήσει γιορτή λήξης των αγώνων μετά την απονομή στο Βαθύ.

website: https://www.volcanotrails.gr/togidi/

link προκηρυξης: https://www.volcanotrails.gr/prokiriksi/

Facebook: Το Γίδι των Μεθάνων

Instagram: to.gidi.methana

Email: methana.experience@gmail.com

Υπεύθυνοι αγώνα: Φώτης Καρακίζος 6948064608 – Ηλίας Ρίζος 6937485064
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ