ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας θα θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:31:00 μ.μ. |
Θανάσης Βασιλόπουλος
Ειλημμένη θεωρείται η απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Καλαμάτας ήδη έχει κάνει τις πρώτες συζητήσεις με αυτοδιοικητικούς της Πελοποννήσου και διαφαίνεται ότι διαθέτει την απαραίτητη δυναμική, προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι ποιος/οι θα είναι αντίπαλοι του κ. Βασιλόπουλου. Ήδη έχουν ακουστεί ονόματα συγκεκριμένων δημάρχων, ωστόσο, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν και ποιος θα διεκδικήσει τη θέση απέναντι στον δήμαρχο Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι η Ένωση είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και διοικείται από 21μελές ΔΣ, το οποίο αποτελείται από 12 δημάρχους και 9 δημοτικούς συμβούλους από τους 26 δήμους της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγεται κατόπιν ψηφοφορίας, στην οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, η οποία αποτελείται από 125 εκπροσώπους των δήμων (26 δήμαρχοι και 99 δημοτικοί σύμβουλοι).

Το ΔΣ της Ένωσης στη συνέχεια εκλέγει τον πρόεδρο, αλλά και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σήμερα πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου είναι ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, ενώ αντιπρόεδρος είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Αλλαγές και στον ΦΟΔΣΑ

Αλλαγή διοικητικού συμβουλίου θα υπάρξει στον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου. Ο ΦΟΔΣΑ λειτουργεί από το 2014 ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και σκοπός του είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση και η υλοποίηση δράσεων για την προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση, μεταφορά ΑΣΑ, επεξεργασία, ανάκτηση και διάθεση των στερεών αποβλήτων. Διοικείται από 53μελές Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν αιρετοί αντιπρόσωποι των δήμων της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πρόεδρος του Φορέα σήμερα είναι ο Σταύρος Αργειτάκος, δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Σπάρτης.

Για τη θέση του προέδρου ακούγονται ήδη ονόματα αυτοδιοικητικών, κυρίως από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέων οργάνων στην ΠΕΔ και στον ΦΟΔΣΑ θα υλοποιηθούν αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβουλίων, όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ