ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Στο περιοδικό ΔΟΜΕΣ εργασία του αρχιτέκτονα Ηλία Παπαγεωργίου για τη Γ΄ Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη

Πληρεξούσιοι
Τον Μάιο του 2021 ο αρχιτέκτων μηχανικός Ηλίας Παπαγεωργίου επισκέφτηκε το ΙΛΜΕ για επιτόπια έρευνα, φωτογράφιση του χώρου και για να συγκεντρώσει ιστορικές πληροφορίες.

Στον Ηλία Παπαγεωργίου η πρόεδρος του ΙΛΜΕ, Τίνα Αντωνοπούλου, παρείχε ιστορικές πληροφορίες και ιστορικό υλικό για την Γ΄ Εθνοσυνέλευση 1827 στην Ερμιόνη και η αρχιτέκτων μηχανικός Μαρία Οικονόμου παρείχε αρχιτεκτονικά σχέδια της ιστορικής Οικίας Οικονόμου (Βουλευτικό).

Ο Ηλίας Παπαγεωργίου εκπόνησε εργασία με τίτλο «Οι χωρικές συνθήκες των Εθνοσυνελεύσεων του 1821», η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο συνέδριο με τίτλο «Η Αρχιτεκτονική της Παλιγγενεσίας – Η Παλιγγενεσία της Αρχιτεκτονικής» στις 3 – 5 Σεπτεμβρίου 2021 στο Συνεδριακό Κέντρο Δελφών.

Η εργασία του Ηλία Παπαγεωργίου δημοσιεύτηκε στο αρχιτεκτονικό περιοδικό ΔΟΜΕΣ (τεύχος 163), το οποίο προσφάτως μας απέστειλε.
Αντικείμενο της μελέτης, όπως ο ερευνητής λέει, είναι να περιγραφούν οι χώροι, στους οποίους έγιναν οι Εθνοσυνελεύσεις του Αγώνα με στόχο να διερευνηθεί εάν και ποια ήταν η ιδιαίτερη σημασία που είχαν στις Εθνοσυνελεύσεις και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σ’ αυτές.

Σ’ αυτήν την εργασία καταγράφεται το ιστορικό πλαίσιο, τα γεωγραφικά δεδομένα και τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά γνωρίσματα του τόπου διεξαγωγής των συνελεύσεων. Η εργασία εμπλουτίζεται με προοπτικά σκίτσα του αρχιτέκτονα.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την εργασία εδώ .

Θερμές ευχαριστίες στον Ηλία Παπαγεωργίου που με την έρευνά του και τη δημοσιοποίησή της σ’ ένα περιοδικό κύρους προσέθεσε τις γνώσεις του και το θετικό του πρόσημο όσον αφορά τις Εθνοσυνελεύσεις του Αγώνα.

Τίνα Αντωνοπούλου
Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΛΜΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ