ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης από το 2ο Λύκειο Ναυπλίου απέναντι στην κακοποίηση των γυναικών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:18:00 μ.μ. | |
Κακοποίηση των γυναικών
Η 25η Νοεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Με τη βαθιά επιθυμία να εξαλειφθεί κάθε μορφή βίας από τον κόσμο μας, την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου δράση σε συνεργασία με κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Ναυπλίου.
Την εναρκτήρια δράση ευαισθητοποίησης, που διοργανώθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υλοποίησαν οι:

-Παπαχρήστου Αικατερίνη και Ετοίμου Ελισσάβετ από το Κέντρο Υγείας Ναυπλίου,

-Χριστίνα Δρακούδη από την 1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου,

-Τσαούση Θεοδώρα, Μητροπούλου Ελένη και Χριστοπούλου Αγγελική από το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης

Οι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Υγείας Ναυπλίου, της 1ης ΤΟΜΥ Ναυπλίουκαι του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης, κατόπιν συναίνεσης των γονέων των παιδιών, αφού μίλησαν στα παιδιά για το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών και τις παραμέτρους του, συνέχισαν απαντώντας σε ερωτήσεις των μαθητών και πλαισίωσαν το θεωρητικό υπόβαθρο με ομάδες εργασίας. 

Η δράση ευαισθητοποίησης διακτινώθηκε στα τμήματα της Α΄και Β΄ Λυκείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συζήτησαν θέματα που αφορούν στις ανθρώπινες σχέσεις, πώς να διακρίνουν τις υγιείς σχέσεις και να διαχειρίζονται εκείνες στις οποίες ελλοχεύουν διάφορες μορφές βίας αλλά πώς και να προστατεύονται, όταν χρειάζεται, από φορείς της πολιτείας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ