ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Οι ομάδες ευρωπαϊκών προγραμμάτων του 2ου Λυκείου Ναυπλίου στον "Παλαμήδειο Άθλο"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:17:00 π.μ. | | |
Μαθήτριες σε αφετηρία δρομικού αθλήματος
Μαθητές, μαθήτριες και καθηγήτριες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων του 2ου Λυκείου Ναυπλίου, Πρέσβεις και εθελοντές πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμμετείχαμε, για μία ακόμη χρονιά, στην αθλητική γιορτή της πόλης μας «Παλαμήδειος Άθλος» την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, με κύριο σύνθημα: “Συμμετέχουμε, δεν απέχουμε.”

Η συμμετοχή μας είχε άρωμα περιβαλλοντικό, αφού στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας κατά τη φετινή σχολική χρονιά έχουμε θέσει ως βασική προτεραιότητα την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για τα σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου καθώς και τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στην Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τον σκοπό αυτό, και εν όψει των ευρωεκλογών του 2024, συνεργαζόμαστε με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, το EuropeDirectΠελοπόννησος, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, φορείς και σχολεία της περιοχής μας και φυσικά τον Δήμο Ναυπλιέων, προκειμένου να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε δραστηριότητες και εκστρατείες περιβαλλοντικού προσανατολισμού.
ο πάγκος με τις αφίσες και τα συνθήματά μας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαμε στον Παλαμήδειο Άθλο, δίνοντας…πράσινη πινελιά: στον πάγκο που μας παραχώρησε ο Δήμος Ναυπλιέων μπορούσε κάποιος να βρει τις μικρές αφίσες που δημιουργήσαμε με τα μηνύματά μας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την πράσινη ανάπτυξη, καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια που μας έδωσε το EuropeDirectΠελοπόννησος σχετικά με το περιβάλλον και τη Γωνιά Μάθησης του ευρωπαίου πολίτη.

Συνομιλήσαμε με αρκετό κόσμο και διαπιστώσαμε πως έχουμε κοινούς προβληματισμούς και ανησυχίες για το περιβάλλον που ζούμε. Κοινή και η διαπίστωση πως όλοι και όλες έχουμε χρέος να συστρατευτούμε στον αγώνα της προστασίας του.
συζήτηση με δρομείς και διανομή έντυπου υλικού

Χαρήκαμε ιδιαιτέρως όταν στην παρέα μας προστέθηκε ο μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος και συζητήσαμε μαζί του για το περιβάλλον, ενώ μας ενημέρωσε και για την πρόοδο των κατασκηνώσεων που ετοιμάζει η Μητρόπολη στην περιοχή του Φαρμακά Αργολίδας για εμάς τα παιδιά, σε ένα τοπίο πραγματικά εξαιρετικού φυσικού κάλλους.
η συζήτησή μας με τον μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο

Ιδιαίτερη χαρά μάς προκάλεσε και η συνάντησή μας με τους μικρούς εθελοντές της εκδήλωσης, τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου της Νέας Κίου, που συμμετείχαν μαζί με τον καθηγητή τους κ. Δημήτρη Καπζάλα. Τους ενημερώσαμε για την εκστρατεία που κάνουμε υπέρ του φυσικού περιβάλλοντος και τους μοιράσαμε τις αφίσες με τα μηνύματά μας.

Τα βασικότερα μηνύματά μας, με βάση την Πράσινη Συμφωνία, που θελήσαμε να μεταφέρουμε στον κόσμο αυτή τη μέρα, είναι:

Αγωνίζομαι, ώστε η Ε.Ε. να γίνει η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050!

Χρησιμοποιώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς για πράσινη μετακίνηση!

Ενημερώνομαι και ενημερώνω για πολιτικές, πρωτοβουλίες και προγράμματα της Ε.Ε. σχετικά με τη βιοποικιλότητα και την αειφορία στη χώρα μου και στην περιοχή μου!

Ανακυκλώνω και επαναχρησιμοποιώ υλικά!

Υιοθετώ πράσινες πρακτικές για τη βιωσιμότητα του πλανήτη!

Αυτό που έχει μέγιστη σημασία είναι να πάρουμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας στα δικά μας χέρια και να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας!!

Η ομάδα «Πρέσβεις και εθελοντές Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – EPAS» του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ