ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου Νέας Κίου στην Αθήνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:53:00 π.μ. | |
Μαθητές σε εκδρομή
Τη Δευτέρα 11/12/2023 το Γυμνάσιο Νέας Κίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα.

Η Α΄ Γυμνασίου ξεναγήθηκε στο μουσείο της Ακρόπολης, η Β' Γυμνασίου στο μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας Θ. Κοτσανά και η Γ' τάξη στη Βουλή των Ελλήνων.
Την Γ' τάξη υποδέχθηκαν στο κτίριο της Βουλής οι βουλευτές μας κ .κ. Ιωάννης Ανδριανός και Γεώργιος Γαβρήλος ενώ στο χώρο της κεντρικής κλίμακας του κτιρίου μίλησαν στους μαθητές για την αξία της Δημοκρατίας και τον τρόπο άσκησης του κοινοβουλευτισμού.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην μεγαλοπρεπή Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» γνωστή ιστορικά με την ονομασία «Αίθουσα Τροπαίων και υπασπιστών» και απόλαυσαν την μνημειακή ζωγραφική ζωφόρο με σκηνές από κομβικά πολεμικά και διπλωματικά επεισόδια της επαναστατικής περιόδου .Στη συνέχεια παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον στην αίθουσα των συνεδριάσεων συζήτηση που έγινε με αφορμή Επίκαιρης Ερώτησης βουλευτού κατά τη διάρκεια άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Η Β' τάξη μετά από μία σύντομη περιήγηση στον Εθνικό Κήπο επισκέφτηκε το Μουσείο Κοτσανά-Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Έγινε ξενάγηση στους χώρους του μουσείου που φιλοξενούν περίπου 100 εξαιρετικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων. Ήταν μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εμπειρία για τις μαθητές. Μέσω διάδρασης στα παιδιά γνώρισαν τις τεχνολογικές επιδόσεις των αρχαίων Ελλήνων, κατατοπίστηκαν πλήρως για τη λειτουργία των εφευρέσεων σημαντικών προσωπικοτήτων της αρχαίας Ελλάδας και κατανόησαν την αρχαίο τεχνολογία που αποτελεί τον πρόδρομο του σύγχρονου πολιτισμού.
Η Α' τάξη ξεναγήθηκε στο Μουσείου της Ακρόπολης, που βρίσκεται 300 περίπου μέτρα νοτιοανατολικά του Παρθενώνα, στην ιστορική συνοικία Μακρυγιάννη. Η είσοδος του Μουσείου βρίσκεται στην αρχή του πεζόδρομου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, του κεντρικού άξονα του δικτύου των ενοποιημένων αρχαιολογικών χώρων της πόλης. Ο τελευταίος όροφος του Μουσείου, η Αίθουσα του Παρθενώνα, προσφέρει πανοραμική θέα της Ακρόπολης και της σύγχρονης Αθήνας. Οι μικροί μαθητές είδαν τα εκθέματα και άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον την ξενάγηση του κ. Σαρρή καθώς και της κ. Γρίβα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ