ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Εκπαίδευση στο κολυμβητηριο Άργους νέων εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:57:00 μ.μ. | |
Εθελοντές της ΕΟΔ
Εκπαίδευση για τα μέλη του τμήματος υγρού στοιχείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης των παραρτημάτων Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκπαίδευσης του Βασικού Σχολείου 2023 (αυτοπροστασία και διάσωση), στο κλειστό κολυμβητήριο Άργους την Κυριακή 10/12/2023.
Οι περίπου 40 νέοι εθελοντές διασώστες παρακολούθησαν θεωρητική παρουσίαση και στη συνέχεια κλήθηκαν να εξασκήσουν τις δεξιότητες τους στην τεχνική διάσωσης σε πισίνα και θάλασσα και συγκεκριμένα σε:

-Ρίψη σωσιβίου.
-Χρήση liferaft.
-Ανθρώπινη αλυσίδα.
-Ανάσυρση θύματος.
-Κατασκευή αυτοσχέδιων σωσιβίων
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) έχει ως πάγια τακτική την διοργάνωση σεμιναρίων – σχολών, απευθυνόμενες σε πολίτες με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα αυτοπροστασίας των συμμετεχόντων αλλά και των οικογενειών τους και ιδιαίτερα σε όσους θέλουν να υποστηρίζουν εθελοντικά επιχειρήσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Η Βασική Σχολή εκπαίδευσης διάσωσης είναι ο μόνος τρόπος, ώστε ένας πολίτης να έχει τη δυνατότητα ένταξης στο δυναμικό της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και αυτό συμβαίνει με γνώμονα το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που η οργάνωση παρέχει στους επωφελούμενους, ακόμα και αν η δράση του προσωπικού γίνεται υπό το πρίσμα του εθελοντισμού.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ευχαριστεί θερμά τον κ. Νίκο Δελη, πρόεδρο του Ν.Π. «Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός Δήμου Άργους - Μυκηνών» για τη διάθεση του Κλειστού Κολυμβητηρίου Άργους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ