ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Γ. Γαβρήλος: Τραγικές οι ελλείψεις σε προσωπικό στα Κέντρα Υγείας της Αργολίδας και σε όλη την Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:02:00 μ.μ. | | |
Γ. Γαβρήλος
Αναφορά κατέθεσε ο Γιώργος Γαβρήλος σχετικά με τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του Νομού αλλά και συνολικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Η Αναφορά βασίζεται σε πρόσφατη επιστολή του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Πελοποννήσου ΣΕΥΠ_ΠΦΥ, η οποία καταδεικνύει τα κομβικά κενά που δυσχεραίνουν τη λειτουργία των ΚΥ, ειδικά αυτών του αστικού ιστού.

Όπως σχολιάζει ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, η Κυβέρνηση έχει αφήσει τη Δημόσια Υγεία στο έλεός της. Οι δημόσιες δομές παραμένουν υποβαθμισμένες και οι πολίτες ζουν συνεχώς στην ανασφάλεια. Τα Κέντρα Υγείας ειδικά βρίσκονται στην τελευταία θέση της προσοχής του Υπουργείου, όπως και συνολικά η Πρωτοβάθμια Υγεία, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο, τα επίσης υποστελεχωμένα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για το ΕΣΥ, άμεσα, τονίζει ο Γιώργος Γαβρήλος, χρειάζεται να προκηρυχθούν νέες θέσεις για ενίσχυση του προσωπικού. Ακόμη πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα κενά λόγω συνταξιοδοτήσεων, αφού σε λίγο καιρό, σε επίπεδο Περιφέρειας, αναμένεται να αποχωρήσουν 9 γιατροί, γεγονός που θα δημιουργήσει περαιτέρω επείγουσες ελλείψεις, όπως σημειώνεται από τον Σύλλογο.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Νομός Αργολίδας δικαιούνται αξιοπρέπεια και ισότιμη πρόσβαση στην Υγεία. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια της μπροστά στην κατάρρευση του ΕΣΥ, για την οποία έχει βαρύτατη ευθύνη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ