ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Ο Πόρος τιμά την αείμνηστη Ναυπλιώτισσα Γυμνασιάρχη του νησιού Βασιλική Κογιώνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:08:00 μ.μ. | | |
Βασιλική Κογιώνη
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, στις 11πμ, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ονοματοδοσίας της Αίθουσας Εκδηλώσεων 2ου Δημοτικού/ Γυμνασίου Πόρου, σε "Αίθουσα Εκδηλώσεων Βασιλική Κογιώνη", προς τιμήν της αγαπημένης διευθύντριας του Γυμνασίου Πόρου, το οποίο υπό την καθοδήγηση της διεύρυνε τα όρια του, απόκτησε εξωστρέφεια. 

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες ανέπτυξαν τις ικανότητες, τα ενδιαφέροντα, τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τη δημιουργικότητά τους λαμβάνοντας μέρος σε διάφορους τομείς και πεδία δράσης που εκείνη οραματίστηκε και υλοποίησε. 

Σε εκείνα της Παιδείας, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού.
Ποια ήταν η Βασιλική Κογιώνη

Η Βασιλική Κογιώνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Το 1981 εισήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο Βυζαντινό – Νεοελληνικό τμήμα από όπου και αποφοίτησε το 1985.

Εργάστηκε ως αναπληρώτρια σε σχολεία της Αργολίδας και το 1989 διορίστηκε ως μόνιμη καθηγήτρια στη Ρόδο όπου παρέμεινε για ένα έτος.

Ακολούθησε η μετάθεση στα Κύθηρα. Το 1992 ήρθε με μετάθεση στον Πόρο. Παντρεύτηκε τον δραστήριο επιχειρηματία του Πόρου Γιώργο Δημητριάδη και απόκτησαν τρία παιδιά.
Το 2006 άσκησε καθήκοντα αναπληρώτριας διευθύντριας και το 2007 αναδείχτηκε διευθύντρια κατόπιν επιλογής.

Η θέση αυτή της έδωσε τη δυνατότητα να αναδείξει τις αρετές της στο υψηλότερο επίπεδο. Επικεντρώθηκε και αφοσιώθηκε στην οικοδόμηση της οντότητας της Σχολικής Μονάδας σε παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Παράλληλα εργάστηκε ακατάπαυστα για την κατοχύρωση της πολιτιστικής και κοινωνικής φυσιογνωμίας του Σχολείου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ