ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Ανιχνεύουν το ρεμπέτικο στη Νέα Κίο Αργολίδας μέσα από το βιβλίο του Στέφανου Λουκά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:07:00 π.μ. | | |
Παλαιοί ρεμπέτες σε σκίτσο
Η Κομματική Οργάνωση Αργολίδας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της Σύγχρονης Εποχής «Ανιχνεύοντας το Ρεμπέτικο».

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 7.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου.

Στην εκδήλωση θα γίνει ομιλία - παρουσίαση από τον συγγραφέα του βιβλίου Στέφανο Λουκά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ ενώ θ' ακολουθήσει συζήτηση.

Το βιβλίο ανιχνεύει τη διαδρομή και τις ρίζες του λαϊκού τραγουδιού στο βάθος του χρόνου με ένα ξεχωριστό τρόπο από αυτόν που έχουμε συναντήσει σε ανάλογες εργασίες και από αυτή την άποψή έχει την δική του ξεχωριστή συμβολή.
Απαντάει σε καίρια ερωτήματα που στo πέρασμα των χρόνων έχουν απασχολήσει πολλούς από εμάς:

Τελικά το ρεμπέτικο είναι λαϊκό τραγούδι; Είναι τραγούδι των λούμπεν ή των λαϊκών στρωμάτων; Προωθεί τα ναρκωτικά; Πώς παρουσιάζει τη γυναίκα; Το τραγούδησαν αστοί ή εργάτες; Ποια η πορεία του στο πλάι του εργατικού κινήματος;

Το ρεμπέτικο είναι συνυφασμένο με την πορεία και την εξέλιξη που διαγράφει η ζωή των εργατριών και των εργατών, όλων των ανθρώπων του μόχθου στα αστικά κέντρα, στις πόλεις, από την εμφάνιση των πρώτων ακόμη μικρών τμημάτων του προλεταριάτου στα γεωγραφικά σημεία που ζουν Έλληνες.

Η μελέτη του Στέφανου Λουκά απαντά σε όλα για το τραγούδι που τόσο πολύ έχει αγαπηθεί από το λαό, αλλά και τόσο πολύ έχει κυνηγηθεί από την άρχουσα τάξη.

Σας περιμένουμε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ