ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

“Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” στο Νέο Σχολείο Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:23:00 π.μ. | |
Μαθητική παράσταση
Ημέρα γιορτής η Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου για το Νέο Σχολείο. Οι μαθητές και οι υπεύθυνοι καθηγητές συνδημιούργησαν το πιο ευχάριστο εορταστικό κλίμα. Αφιερώνοντας χρόνο και με θετική διάθεση παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση, “Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία”.

Ο Σκρούτζ μισεί τα Χριστούγεννα και μαζί με αυτά, όσους τα αγαπούν. Όμως, ποιος είναι ο λόγος που είναι τόσο αρνητικός με τις γιορτές;
Η νουβέλα του Καρόλου Ντίκενς, γραμμένη στην περίοδο της βικτωριανής Αγγλίας, πρωτοδημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 1843. 

Αναφέρεται στην ιδεολογική, ηθική και συναισθηματική μεταστροφή του παράξενου και τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ μετά την υπερφυσική επίσκεψη που δέχτηκε από τον πεθαμένο συνεταίρο του Τζέικομπ Μάρλεϋ και από τα φαντάσματα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος. 
Ο Ντίκενς το έγραψε σε μία περίοδο, που βρισκόταν σε εξαιρετικά άσχημη οικονομική κατάσταση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεθεί συναισθηματικά με τους ήρωες της ιστορίας του, δίνοντας εξαιρετική ζωντάνια στην αφήγηση.
Αυτή η ζωντάνια αποδόθηκε με άρτιο τρόπο από τους μαθητές του Νέου Σχολείου. Οι δυνατές ερμηνείες με εκφραστικότητα, τα προσεγμένα σκηνικά, η υπέροχη μουσική επένδυση συνέβαλλαν στο να δημιουργήσουν στους θεατές ποικίλα συναισθήματα.
Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση πρωτότυπης χορευτικής παράστασης, που στηρίχθηκε στο μιούζικαλ “The phantom of the opera”.
Οι μαθητές απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα!

Συμμετείχαν οι τάξεις:

Α΄ Λυκείου και Α΄ Γυμνασίου – “Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία”

Β΄ Λυκείου και Β΄ Γυμνασίου – Χορωδία και Ορχήστρα

Ομάδα Χορού

Ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή και τη βοήθεια το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Νέου Σχολείου!
Υπεύθυνοι Καθηγητές:Γκόνης Αθανάσιος, Μαγκαφά Μαρία, Μαλτέζου Δήμητρα, Μπορμπόλη Μαριάννα, Μπέτυ Ρήγα, Κασκαφέτου Μαρία, Γκορίτσα Γεωργία
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ