ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Με θερμοκρασίες Απριλίου τα Χριστούγεννα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:53:00 π.μ. | | |
Κλέαρχος Μαρουσάκης
Για την κακοκαιρία που αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες ώρες αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά και για τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα της θερμοκρασίας, παρά το γεγονός ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, αναφέρθηκε στην χθεσινή του πρόγνωση ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μιλά για την σύντομη κακοκαιρία, για την οποία εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού και η ΕΜΥ, που έρχεται από σήμερα στη χώρα, συνοδευόμενη από αρκετές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με αρκετά ισχυρά καιρικά φαινόμενα κυρίως στο Αιγαίο, με τους ανέμους να στρέφονται σε βόρειους και να πέφτει η θερμοκρασία.

Παρότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα υπάρχει νοτιάς, κάποια μικρά διαστήματα θα υπάρχει και βοριάς, ωστόσο θα κυριαρχεί η καλοκαιρία. Μάλιστα όπως επισήμανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, «θα κινηθούμε πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα με τον Άγιο Βασίλη να μας έρχεται μάλλον από τη θάλασσα κι όχι από τα χιονισμένα μέρη του βορρά».

Σήμερα Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, ο ανοιξιάτικος καιρός θα επιμείνει όπως παρουσιάζεται και στον προγνωστικό χάρτη των μέγιστων θερμοκρασιών.
«Οι περισσότεροι θα έχουν κουραστεί φέτος να ακούνε ή να διαβάζουν για επιμονή της Άνοιξης ακόμη κι αν οδηγούμαστε ημερολογιακά τουλάχιστον στο τέλος του Φθινοπώρου. Χαρακτηριστικές οι εικόνες που μας έρχονται από τα περισσότερα βουνά μας που πραγματικά είναι “γυμνά” από χιόνια ακόμη και στα ψηλότερα σημεία τους, ενώ ακόμη πιο χαρακτηριστικές οι καταγραφές των βροχομέτρων με έμφαση τα ανατολικά και νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα που με πολύ δυσκολία “συγκινούνται” φέτος με τα προβλήματα των αγροτών μας να γίνονται ολοένα και πιο πολλά εξαιτίας αυτής της εξέλιξης κι όχι μόνο.

»Αν κάποιος σήμερα κοιτούσε τις καταγραφές των θερμομέτρων από διάφορους μετεωρολογικούς σταθμούς αγνοώντας τι λέει το ημερολόγιο, θα νόμιζε ότι έρχεται το Πάσχα παρά τα Χριστούγεννα και με το άνοιγμα των χιονοδρομικών μέχρι και την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων να μοιάζει σαν όνειρο άπιαστο, τουλάχιστον για την πλειοψηφία αυτών» γράφει χαρακτηριστικά.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον φετινό χειμώνα

Ο καιρός, όπως υποστηρίζει ο γνωστός μετεωρολόγος, «συνεχίζει να αγνοεί τις ενδείξεις του ημερολογίου», δεν υπάρχει δηλαδή συγχρονισμός του καιρού με το ημερολόγιο θερμοκρασιακά.

Η αύξηση των βροχών το τελευταίο διάστημα, δίνει την εικόνα ενός καιρού που λειτουργεί με «καθυστέρηση». «Αν κάποιος δεν ζούσε σε αυτή τη χώρα θα σχημάτιζε την εικόνα ότι η χώρα μας βρίσκεται σε κλοιό διαδοχικών επικίνδυνων κακοκαιριών κι ενώ στην πραγματικότητα βιώνουμε μια παρατεταμένη Άνοιξη με κάποια μικρά φθινοπωρινά διαστήματα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Χαρακτηριστικό αυτής της «καθυστέρησης», είναι οι εικόνες που έρχονται από τα περισσότερα βουνά, που είναι γυμνά από χιόνια ακόμη και στα ψηλότερα σημεία τους.

Εντυπωσιακή σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη είναι η σύγκριση των θερμοκρασιών για τις περισσότερες περιοχές.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω:

ΑΤΤΙΚΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ

21 βαθμούς Κελσίου με μέση μέγιστη Δεκεμβρίου τους 15 βαθμούς Κελσίου και μέση μέγιστη Απριλίου 20 βαθμούς Κελσίου

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΑΡΓΟΣ


22 βαθμούς Κελσίου με μέση μέγιστη Δεκεμβρίου τους 15 βαθμούς Κελσίου και μέση μέγιστη Απριλίου 21 βαθμούς Κελσίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

20 βαθμούς Κελσίου με μέση μέγιστη Δεκεμβρίου τους 11 βαθμούς Κελσίου και μέση μέγιστη Απριλίου 19 βαθμούς Κελσίου

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΠΥΡΓΟΣ

22 βαθμούς Κελσίου με μέση μέγιστη Δεκεμβρίου τους 16 βαθμούς Κελσίου και μέση μέγιστη Απριλίου 20 βαθμούς Κελσίου

ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΑΓΡΙΝΙΟ


21 βαθμούς Κελσίου με μέση μέγιστη Δεκεμβρίου τους 15 βαθμούς Κελσίου και μέση μέγιστη Απριλίου 21 βαθμούς Κελσίου

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΡΟΔΟΣ


22 βαθμούς Κελσίου με μέση μέγιστη Δεκεμβρίου τους 17 βαθμούς Κελσίου και μέση μέγιστη Απριλίου 20 βαθμούς Κελσίου

ΚΡΗΤΗ – ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

21 βαθμούς Κελσίου με μέση μέγιστη Δεκεμβρίου τους 18 βαθμούς Κελσίου και μέση μέγιστη Απριλίου 21 βαθμούς Κελσίου

ΚΡΗΤΗ – ΣΟΥΔΑ

21 βαθμούς Κελσίου με μέση μέγιστη Δεκεμβρίου τους 16 βαθμούς Κελσίου και μέση μέγιστη Απριλίου

Με πληροφορίες από marousakis.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ