ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά: Το Ναύπλιο στους προορισμούς που αναμένονται να φουλάρουν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:51:00 μ.μ. | | |
Πρωτοχρονιά 2024
Προ-κρατήσεις άνω του 80% καταγράφονται στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σε 17 από τους 23 δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς που αναμένεται να «βουλιάξουν» ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.


Τη φετινή χρονιά, μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας φαίνεται να προγραμμάτισε νωρίς τις διακοπές του με αποτέλεσμα τα νούμερα των προ-κρατήσεων, σύμφωνα με έρευνα του E- Real Estates, να είναι εντυπωσιακά, ενώ όσο πλησιάζουμε στις γιορτές αναμένεται να αγγίξουν το 100% ιδιαίτερα στους ορεινούς προορισμούς.

Στο 100% οι πληρότητες στους ορεινούς προορισμούς


Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς (29/12-2/1) αγγίζουν το 78%, ενώ για στο κέντρο το 89%. Το συνολικό κόστος διαμονής για τέσσερις διανυκτερεύσεις τη Πρωτοχρονιά ξεκινά από 1.147€.

Στο Μέτσοβο, όπου η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι μικρή, το κόστος διαμονής για τέσσερις διανυκτερεύσεις τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς κυμαίνεται από 1.050€.

Η πόλη των Ιωαννίνων, παραδοσιακός προορισμός για χειμερινές αποδράσεις, καταγράφει ποσοστά προ-κρατήσεων που αγγίζουν το 96% για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς με το κόστος για τέσσερις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 564€. Τα Ιωάννινα καταγράφουν δυναμική 501 εγγεγραμμένων αυτοτελών ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 90% για το τετραήμερο της Πρωτοχρονιάς, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 823€ έως 1.175€ για κατοικία με 3 Υ/Δ.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας, με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν ακόμη και το 100%. Η Αρκαδία κάθε χρόνο φαίνεται να αναδεικνύει νέους ορεινούς προορισμούς. Οι προ-κρατήσεις στη Δημητσάνα αγγίζουν το 88%, στη Βυτίνα το 90%, στη Στεμνίτσα το 70% και στα Λαγκάδια το 100%, ενώ στους «νέους» προορισμούς όπως το Λεβίδι το 90%, η Ζάτουνα το 100%, η Καρύταινα το 100% και η Βλαχέρνα το 57%. Το κόστος διαμονής για τέσσερις διανυκτερεύσεις στους αρκαδικούς προορισμούς κυμαίνεται από 460€ έως και 1.400€ για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Οι ανώτερες τιμές, αφορούν κυρίως ολόκληρα αρχοντικά 100τμ -120τμ.

Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν τόσο Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και να βρεθούν κοντά στη φύση όσο και κάτοικοι τόσο της Φθιώτιδας και των όμορων νομών. Οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων αγγίζουν ήδη το 100%. Περιορισμένη διαθεσιμότητα καταγράφεται στο όμορο χωριό Ποταμιά όπου το κόστος μίσθωσης κατοικίας για τετραμελή οικογένεια ή παρέα κυμαίνεται στα 964€ συνολικά.

Η Καλαμπάκα αποτελεί θρησκευτικό προορισμό λόγω των Μετεώρων. Οι προ-κρατήσεις σήμερα αγγίζουν το 93%, με το κόστος να κυμαίνεται από 517€ για το τετραήμερο της Πρωτοχρονιάς.

Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει την Καλαμάτα, με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 58%, με 269 διαθέσιμα προς μίσθωση αυτοτελή ακίνητα. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας για τέσσερις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 270€.

Το Ναύπλιο, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 51%, με 165 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα στην πλατφόρμα Airbnb. Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί 370 ακίνητα στο σύνολο των πλατφορμών. Το κόστος μίσθωσης για το τετραήμερο κυμαίνεται από 282€ .

Στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, καταγράφονται προ-κρατήσεις της τάξεως του 80%, με το κόστος για τέσσερις διανυκτερεύσεις να διαμορφώνεται από 414€ για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα.

Υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων καταγράφονται και στην μαγευτική Έδεσσα με 97%, στη Φλώρινα με 100%, στη Βέροια με 95%. Το κόστος μίσθωσης για τέσσερις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 512€ έως 799€ για κατοικία κατάλληλο για τετραμελή οικογένεια, ενώ στα Γρεβενά, όπου οι προ-κρατήσεις φτάνουν το 97%, το κόστος τεσσάρων διανυκτερεύσεων κυμαίνεται από 529€.

Η γραφική πόλη της Καστοριάς, με το θεματικό πάρκο και τα παραδοσιακά Ραγκουτσάρια, καταγράφει ποσοστά προ-κρατήσεων που αγγίζουν το 98%. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας για τέσσερις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 658€ έως 846€.

«Όσο πλησιάζουμε στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, οι προ-κρατήσεις θα αγγίξουν το 100% ενώ οι τιμές θα καταγράψουν αυξητικές τάσεις όχι μόνο λόγω των ημέρων, αλλά και του γεγονότος ότι διαθέσιμα θα έχουν απομείνει μόνο τα ακίνητα μεγαλύτερης επιφάνειας (άνω των 100-120τμ) που το κόστος διαμονής τους σε πολλές περιπτώσεις διαμορφώνεται άνω των 350€/διανυκτέρευση σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς», δηλώνει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ