ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δε θα περάσει

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:58:00 μ.μ. | |
Λαϊκή Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας
Ένα χρόνο μετά την έναρξη της επισπευσμένης διαδικασίας της ατομικής αξιολόγησης η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ πανικόβλητη είδε, ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει την αποφασιστική, μαζική και συλλογική στάση των εκπαιδευτικών απέναντι στην αξιολόγηση και ότι δεν τους βγαίνουν τα κουκιά. 

Δεν μπορούν να παρουσιάσουν ούτε μια υποτυπώδη συμφωνία των εκπαιδευτικών απέναντι στην ατομική αξιολόγηση και έβαλαν τους «σύμβουλους – αξιολογητές» - όπως έγινε γνωστό από καταγγελίες συναδέλφων στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια- να αρχίσουν τις απειλές και τους εκβιασμούς: ότι είναι πειθαρχικό παράπτωμα η μη συμμετοχή στην ατομική αξιολόγηση και θα τους κόψουν μισθό, ότι θα απολυθούν και ότι είναι δήθεν οι μόνοι που δεν αξιολογήθηκαν. Όπου δεν πιάνουν οι απειλές αρχίζουν οι δωροδοκίες για να κάμψουν τις αντιστάσεις των εκπαιδευτικών και τους λένε ότι θα τους βάλουν «καλό βαθμό ή νοιάζονται για αυτούς και το κάνουν για το καλό τους (!).

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ κλιμακώνουν την επίθεση με στόχο την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της επόμενης φάσης της ατομικής αξιολόγησης (Α2 φάση) αλλά και την προώθηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η Α2 φάση αποτελεί ποιοτικό βήμα στην προσπάθεια προώθησης της αξιολόγησης με την εμπλοκή των διευθυντών. Δυναμώνει η τρομοκρατία, ο φόβος και οι πιέσεις.

Πρόκειται για άλλη μια επιχείρηση εκφοβισμού σε βάρος των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ακολουθούν και υλοποιούν με εξαιρετική συσπείρωση και μαζικότητα τις αποφάσεις των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ενάντια στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής - αντιεπιστημονικής αξιολόγησης, με τη συνέχιση της Απεργίας – Αποχής και τις στάσεις εργασίας από την ατομική αξιολόγηση και ταυτόχρονα με όλους τους τρόπους που αξιοποιήθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια ενάντια στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση.

Τους απαντάμε :

-Η απεργία – αποχή είναι νόμιμη μορφή απεργίας. Όταν απεργείς δεν υπάρχει παράβαση καθήκοντος, ούτε παρακώλυση. Άρα, οι συνέπειες που αναφέρει η εγκύκλιος δεν αφορούν τον συνάδελφο που κάνει απεργία-αποχή.

-Αρμόδια για να κρίνουν τη νομιμότητα ή μη μιας απεργίας είναι τα δικαστήρια και όχι ο κάθε σύμβουλος ή Διευθυντής.

-Δεν απολύθηκε στο Δημόσιο κανείς επειδή συμμετείχε σε νόμιμα προκηρυγμένη απεργία ούτε υπέστη κυρώσεις, και δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία. Αντίθετα, κανένας νεοδιόριστος από όσους επέλεξαν να αξιολογηθούν δεν έχει ακόμη μονιμοποιηθεί και παραμένει σε διαρκή ομηρία.

-Οι υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων γίνονται κανονικά.

-Χιλιάδες συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα κάνουν απεργία-αποχή..

Αντίθετα, το Υπουργείο και οι Διευθύνσεις είναι παράνομοι που δεν έχουν υπογράψει ακόμη τις διαπιστωτικές πράξεις των συναδέλφων ενώ έχει περάσει η δόκιμη διετία και παρατείνει το καθεστώς ανασφάλειας καθιστώντας τους συναδέλφους πιο ευάλωτους σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι απειλές και οι εκβιασμοί από τους συμβούλους-αξιολογητές, γιατί αυτό είναι παράβαση καθήκοντος.

Επειδή όμως η κατάσταση δε θα σταματήσει εδώ και σε λίγο θα μπουν στο χορό με το Α2 επίπεδο αξιολόγησης και οι συνάδελφοι Διευθυντές, τους καλούμε να υπογράψουν την απεργία – αποχή και να μην προχωρήσουν στη διαδικασία.

Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δε θα περάσει.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που δέχεται απειλές ή εκφοβισμό να επικοινωνεί με το σωματείο του.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μαζί με τους νεοδιόριστους να υπογράψουν την απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση.



Τώρα πρέπει να κλιμακωθεί η απάντηση του κλάδου:

· Άμεση ανακοίνωση των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ότι η απεργία αποχή είναι σε ισχύ και κάλεσμα να υπογράψουν όλοι ( μόνιμοι, νεοδιόριστοι, αναπληρωτές)

· Κύκλος γενικών συνελεύσεων με στόχο τη συσπείρωση των εκπαιδευτικών και τη διαμόρφωση ενιαίας στάσης

· Παραστάσεις σε διευθύνσεις και καταγγελία των απειλών

· Συγκέντρωση στοιχείων συμμετοχής στην απεργία – αποχή ανά σωματείο

· 24ωρη απεργία για όλα τα θέματα της εκπαίδευσης.

Ο αγώνας μας για δημόσιο σχολείο, που θα ικανοποιεί τα μορφωτικά δικαιώματα και τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών και των μαθητριών μας, με σεβασμό στην εργασία μας και στις αρχές της παιδαγωγικής επιστήμης, συνεχίζεται με μεγαλύτερο πάθος, συλλογικότητα και ορμή.

Είναι πασιφανές ότι ο μόνος δρόμος που έχουμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά, ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων και απαξίωσης του παιδαγωγικού μας ρόλου, είναι αυτό της κλιμάκωσης του αγώνα, της συσπείρωσης στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου ενάντια στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση και την ατομική αξιολόγηση, την ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στην απεργία — αποχή. Δεν μας φοβίζουν οι απειλές και η τρομοκρατία — έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας.

Οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Αργολίδας με την ΑΣΕ:

Αγγελική Εμμανουήλ, emmanouilang@yahoo.gr τηλ.6974302736

Χάρης Μακρής, harismakris88@gmail.com τηλ.6949203465

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ