ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Στις εκδηλώσεις για την Α΄ Εθνοσυνέλευση στην Επίδαυρο η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας (βίντεο)

Κατερίνα Σακελλαρόπούλου
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 202 χρόνια από την πρώτη Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων, τη  Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2024 στην Επίδαυρο Αργολίδας, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 
Η πρόεδρος βρέθηκε στην Νέα Επίδαυρο το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στον τόπο όπου με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε φέτος ο εορτασμός της επετείου για τη συμπλήρωση 202 χρόνων από την πραγματοποίηση, εκεί, της Α’ Εθνοσυνέλευσης Ελλήνων, του σημαντικότερου διοικητικού γεγονότος της νεότερης Ελλάδας. 
Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η παράδοση στο κοινό, του τεχνικού έργου “Ανάδειξη Κάστρου Πιάδα, Νέας Επιδαύρου’’, από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρουσία της κ. Σακελλαροπούλου και της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. 
Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου οι επετειακές εκδηλώσεις 202 ετών από την Α’ Εθνοσυνέλευση, πραγματοποιήθηκαν παρουσία της προέδρου καθώς επίσης και της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας. 
Την Επιμνημόσυνη Δοξολογία στον Ι.Ν. της Ευαγγελιστρίας Επιδαύρου και την Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο της αναθηματικής στήλης, τέλεσε ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος ,ενώ έψαλλε χορός από τη σχολή Βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδας ,τμήματος Λυγουριού με χοράρχη τον πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου και καθηγητή της σχολής Δημήτριο Καρκαλάτο. 
Ακολούθησαν Κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επίσκεψη στην Μόνιμη 'Έκθεση τον Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.
Στον ιστορικά φορτισμένο χώρο της πλατείας Α΄ Εθνοσυνέλευσης, εκεί που οι εξήντα ηρωικοί Έλληνες και πλήθος ‘’παρατηρητών’’, ύψωσαν την κοινή της Ελλάδας σημαία και όρισαν το κράτος, απαιτώντας ουσιαστικά από τον υπόλοιπο κόσμο να σεβαστεί την απόφασή τους, αποδόθηκε η οφειλόμενη τιμή στο γεγονός και στα πρόσωπα της εποχής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ