ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς: Διακοπή ρεύματος στο κεντρικό αντλιοστάσιο του Αναβάλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:59:00 μ.μ. | | |
Βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς
Δυστυχώς οι έντονες ανησυχίες που μας εξέφρασαν οι κάτοικοι των Ιρίων και των γύρω περιοχών, στην χθεσινή μας συνάντηση, αποδείχθηκαν αληθινές. 

Η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος στο κεντρικό αντλιοστάσιο του Αναβάλου, λόγω του υπέρογκου χαρατσιού που επιβλήθηκε πρόσφατα αλλά και των ήδη συσσωρευμένων χρεών που είναι αδύνατο να πληρωθούν από τους αγρότες.

Από αυτήν την ενέργεια πλήττεται άμεσα κυρίως η περιοχή των Ίρίων που βρίσκεται σε πλήρη παραγωγική δραστηριότητα και οι ανάγκες για νερό είναι μεγάλες.

Τα Ίρια και οι γύρω περιοχές, εξαρτώνται οικονομικά από την απρόσκοπτη παροχή νερού του Αναβάλου, για τις καλλιέργειες τους και η ενέργεια αυτή θα τους αφανίσει οικονομικά, καθώς πολλοί καλλιεργητές έχουν συμβόλαια με εταιρίες. Τα συμβόλαια αυτά δεσμεύουν τους παραγωγούς για τις παραγόμενες ποσότητες και αθέτηση τους θα ενεργοποιήσει τις οικονομικές ρήτρες που προβλέπονται.

Είχαμε από καιρό αναφερθεί στο πρόβλημα και στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της ΔΕΗ, αλλά και της κυβέρνησης της Ν.Δ., που αφήνοντας τον ΓΟΕΒ ακέφαλο για πολλά χρόνια και μη λαμβάνοντας κανένα μέτρο για τα συσσωρευμένα χρέη, μας οδήγησαν σήμερα σε αυτό το αδιέξοδο.

Πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του κεντρικού αντλιοστασίου του Αναβάλου, να αποσυρθεί το πρόσφατο χαράτσι που επιβλήθηκε στον ΓΟΕΒ και τους ΤΟΕΒ της Αργολίδας και να ρυθμιστούν τα συσσωρευμένα χρέη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ