ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Ζευγάρι Ρομά «ρήμαζε» καταστήματα και σουπερμάρκετ και στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:36:00 μ.μ. | |
Χειροπέδες
Σεργιάνι» ανά την Ελλάδα έκανε ανδρόγυνο ΡΟΜΑ στο στόχαστρο του οποίου είχαν μπει σούπερ Μάρκετ. Το ζευγάρι γέμισε το καλάθι με πράγματα και αποχωρούσε δίχως να γίνει αντιληπτό από τους υπαλλήλους των καταστημάτων. Είχαν καταφέρει να αποσπάσουν προϊόντα αξίας άνω των 13 χιλιάδων ευρώ.

Η δράση του 36χρονου και της 38χρονης, Κάτοικοι Ζεφυρίου, εντοπίστηκε σε πολλές περιοχές όπως οι Καλαμάτα, Αττική, Κόρινθος, Θήβα, Λιβαδειά, Χαλκίδα, Ρίο, Βόλος και Αργολίδα. Αναγνωρίστηκαν από βιντεοσκοπικό υλικό ενώ είχαν συνολικά πέντε συνεργούς που μαζί με τους δυο δράστες αναζητούνται από τις Αρχές.

Ειδικότερα, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα-σουπερμάρκετ, σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται -2- ημεδαποί, 36χρονος και 38χρονη, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 14.10.2023 έως και την 15.1.2024, μετέβαιναν σε καταστήματα-σουπερμάρκετ, σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας, όπου προσποιούμενοι τους πελάτες, τοποθετούσαν διάφορα προϊόντα σε καρότσια και στη συνέχεια αποχωρούσαν δίχως να καταβάλουν το ανάλογο χρηματικό αντίτιμο.


Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει συνολικά -15- περιπτώσεις κλοπών, αποκομίζοντας από την εγκληματική τους δράση παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -13.300- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ