ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Νοτοπούλου - Γαβρήλος: Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς προς τους ανέργους η κατάργηση επιδομάτων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:35:00 μ.μ. | |
Νοτοπούλου - Γαβρήλος
Την ώρα που η ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής γονατίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά και τα καθημερινά έξοδα έχουν γίνει εφιάλτης για κάθε πολίτη αυτής της χώρας, η Κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να στοχεύσει τους ανέργους και να προχωρήσει σε περαιτέρω ξήλωμα του πλαισίου στήριξής τους.

Έτσι, λίγο πριν την εκπνοή του 2023 τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, με Κοινή τους Απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ εν μέσω εορτών (29.12.2023) καταργούν τρία σημαντικά επιδόματα, όπως αυτό που δινόταν μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, το ειδικό βοήθημα μετά την τρίμηνη παραμονή στο μητρώο ανέργων και το επίδομα στην περίπτωση επίσχεσης ή διακοπής εργασιών της επιχείρησης/εκμετάλλευσης. Τα συγκεκριμένα επιδόματα λαμβάνονταν καιρό τώρα από ανέργους της χώρας και σκοπό είχαν να προσφέρουν, στο ελάχιστο, στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους, μέχρι να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Περαιτέρω, η θέσπιση με την ίδια ΚΥΑ επιδομάτων σε άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως σε θύματα βίας – εμπορίας, σε απεξαρτημένα άτομα και σε γυναίκες- θύματα έμφυλης ή και ενδοοικογενειακής βίας, αν και αναγκαία, δε μπορεί να αποτελεί τον μανδύα για την περικοπή άλλων εξίσου σημαντικών επιδομάτων για τους ανέργους.

Η κοινωνική πολιτική πρέπει να απευθύνεται σε όλους και να καλύπτει κάθε ειδική ανάγκη που οι ευάλωτοι συμπολίτες μας έχουν. Η αυθαίρετη «διαλογή» επιδομάτων της Κυβέρνησης της ΝΔ, διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες και απογυμνώνει την ισχύ του Κοινωνικού Κράτους.

Δυστυχώς, κάθε μέρα αποδεικνύεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανάλγητη Κυβέρνηση, που σχέδιο της έχει τη φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και των κοινωνικά ασθενέστερων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ