ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Εγκαίνια κτιρίου Πυροσβεστικής Ναυπλίου: Τι ανέφερε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:13:00 π.μ. | | |
Εγκαίνια κτιρίου Πυροσβεστικής Ναυπλίου
Παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024, τα εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου.

Η νέα κτιριακή εγκατάσταση των 720 τ.μ. διαθέτει άρτιες δομές και βρίσκεται εντός του πρώην στρατοπέδου “Ζησιμόπουλου” (ΚΕΜΧ) στο Ναύπλιο με αύλιο χώρο τριών (3) στρεμμάτων περίπου.

Στην τελετή εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, στην ομιλία του τόνισε τη σημαντική συμβολή της δημιουργίας των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων και όπως ανέφερε: «… Το Ναύπλιο έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα καθώς είναι από τις πιο τουριστικές πόλεις της Ελλάδας. Στον τομέα ευθύνης της Π.Υ. Ναυπλίου περιλαμβάνονται περιοχές όπως η Επίδαυρος, το Κρανίδι και η Τροιζήνα που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες και αυξημένο βαθμό δυσκολίας στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Η βλάστηση είναι πυκνή και το ανάγλυφο δύσκολο. 

Οι συνάδελφοι κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν πολλά και πολύπλοκα συμβάντα. Αισθάνομαι ευτυχής γιατί ως Αρχηγός εγκαινιάζω σήμερα τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των πυροσβεστικών υπαλλήλων που υπηρετούν εδώ. Η αναβάθμιση αυτή τους δίνει όχι μόνο ψυχολογική ώθηση αλλά και τα μέσα και τις διευκολύνσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν. 
Σκοπός όλων μας είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, καθώς και η αποτροπή εκδήλωσης μεγάλων φυσικών καταστροφών που θα έχουν επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Η Π.Υ. Ναυπλίου διαθέτει όλον τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό, αλλά το κυριότερο το έμψυχο δυναμικό που χαρακτηρίζεται από υψηλό επαγγελματισμό, άρτια εκπαίδευση και υψηλή αίσθηση του καθήκοντος. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τη βοήθεια και τη συμβολή του στην μεταστέγαση της Υπηρεσίας εντός του στρατοπέδου Ζησιμόπουλου. 

Αυτές οι ενέργειες καταδεικνύουν ότι όταν οι Υπηρεσίες συνεργάζονται τα αποτελέσματα έχουν πάντα θετικό πρόσημο και είναι υπέρ των Ελλήνων πολιτών. Τέλος, από το βήμα αυτό, θα ήθελα να σας εγγυηθώ, ότι το πυροσβεστικό προσωπικό της Υπηρεσίας θα επιτελέσει το καθήκον του, συνεχίζοντας την υψηλή πυροσβεστική παράδοση της αυτοθυσίας, γενναιότητας και υψηλής επαγγελματικής απόκρισης. Η ελληνική κοινωνία έχει αγκαλιάσει το Πυροσβεστικό Σώμα. Η αποδοχή αυτή είναι ένα επιπλέον κίνητρο που μας θωρακίζει και μας ενθαρρύνει για να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο και επικίνδυνο έργο μας …».
Στη συνέχεια ο Διοικητής της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αργολίδας Πύραρχος Αναστάσιος Παππάς, στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: «… με την καθοδήγηση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος ξεκινήσαμε όλοι μαζί, ώστε να καταφέρουμε να μετεστεγαστούμε σε κτίριο του στρατοπέδου Ζησιμοπούλου. Με συντονισμένες προσπάθειες, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, του Δήμου Ναυπλιέων, της Διοίκησης του Νομού και της Π.Υ. Ναυπλίου, ο στόχος επιτεύχθη.

Με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης και εκμίσθωσης από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, το κτίριο που βλέπετε μπροστά σας, το κτίριο του πέτρινου λόχου παραχωρήθηκε στην Π.Υ. Ναυπλίου για χρήση. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το τεχνικό γραφείο του κ. Γιάννη Πούλου και της κ. Νάντιας Μπαβέλη, οι οποίοι αφιλοκερδώς έκαναν όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες και το σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου για να πάρει το κτίριο αυτή τη μορφή που έχει σήμερα και να είναι πλήρως λειτουργικό. Το οικονομικό κόστος καλύφθηκε από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και από την ευγενική χορηγία ανθρώπων που αγαπούν το Πυροσβεστικό Σώμα και αναγνωρίζουν την προσφορά του.
 Ευχαριστώ θερμά την εταιρεία Grivalia Group για την μεγάλη οικονομική βοήθεια που μας παρείχε καλύπτοντας ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των εργασιών που έγιναν. Ευχαριστώ όλους του συναδέλφους που με την προσωπική τους εργασία κατάφεραν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα. Για να γίνουν όμως όλα τα σχέδια πραγματικότητα, έπρεπε να υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος να ξέρει, να θέλει και να μπορεί να αναλάβει. 

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Αντιπύραρχος Βασίλειος Γεωργόπουλος ήταν αυτός που ανέλαβε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Από τη πρώτη στιγμή καθοδήγησε με μαεστρία όλους τους εμπλεκόμενους, έδωσε λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν και έφερε εις πέρας το έργο αυτό. Κύριε Διοικητά της Π.Υ. Ναυπλίου, φίλε Βασίλη, σε ευχαριστώ θερμά για τη στήριξη σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Η προσπάθειά σου είναι παράδειγμα για όλους τους άλλους. Σήμερα ενημερώνουμε τους κατοίκους του Ναυπλίου ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει πλέον νέες εγκαταστάσεις στην υπηρεσία του πολίτη …».
Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφειάρχης Π.Ε. Αργολίδας Ιωάννης Μαντζούνης, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Ορφανός, ο Περιφερειακός Διοικητικής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραχος Δημήτριος Γεωργανάς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Αντιπύραρχος Βασίλειος Γεωργόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους Αντιπύραχος Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου, ο Διοικητής Στρατοπέδου «Ζησιμόπουλου» (KEMX) Αντισυνταγματάρχης Ιωάννης Βάρσος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αργολίδας Κωνσταντίνος Λαθούρης, ο Λιμενάρχης Ναυπλίου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου, ο βουλευτής Αργολίδας Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Ανδριανός, ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιώργος Γαβρήλος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των συνδικαλιστικών φορέων, καθώς και πλήθος στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ