ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Τριτοκοσμικές εικόνες στο κέντρο του Ναυπλίου σε κάδους με μεταχειρισμένα ρούχα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:26:00 π.μ. | |
Νεαροί Ρομά σε κάδο
Ο Δήμος Ναυπλιέων το Μάρτιο του 2022 στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων, ανακύκλωσης και βιώσιμης ανάπτυξης, εντάχθηκε στο δίκτυο ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης της εταιρείας RECYCOM.

Τοποθετήθηκαν τότε 2 ειδικοί κάδοι σε κεντρικά σημεία της Πόλης του Ναυπλίου (στην Ενδεκάτη και στην Ευαγγελίστρια) που να είναι προσιτά στο κοινό με σκοπό οι πολίτες να τοποθετούν μέσα σε αυτούς είδη ένδυσης και υπόδησης, όπου μετά από τη συλλογή των περισυλλεγμένων υλικών η Εταιρεία προβαίνει στην κατάλληλη διαλογή με σκοπό τη διάθεση μέρους τους σε επανάχρηση και μέρους του προς ανακύκλωση για δημιουργία πανιών καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και συναφούς υλικού και ανάλογες χρήσεις.

Δυστυχώς όμως αυτό που συμβαίνει μάλλον δεν το είχε προβλέψει κανείς.
Ο κάδος που έχει τοποθετηθεί στην περιοχή της Ενδεκάτης γίνεται σχεδόν καθημερνά στόχος ομάδων κυρίως Ρομά, όπου μάλιστα έχουν βρει τρόπο να τον παραβιάζουν και να αποσπούν τα είδη ένδυσης αφού πρώτα τα διαλέξουν ενώ τα υπόλοιπα τα σκορπίζουν στην γύρω περιοχή.

Αποτέλεσμα να δημιουργείται μια εικόνα τριτοκοσμική που δεν τιμάει κανέναν σε μια τόσο τουριστική πόλη όπως το Ναύπλιο, ενώ και οι πολίτες που προσφέρουν τα είδη ρουχισμού βλέποντας αυτές τις εικόνες σταματούν την συμμετοχή τους στη δράση.
Η συγκεκριμένη δράση καλό είναι να συνεχιστεί, καθώς προσφέρει σημαντική ωφέλεια περιβαλλοντικού χαρακτήρα, αφού τα είδη αυτά αποτρέπονται από το ρεύμα των αστικών αποβλήτων, με σημαντικό οικονομικό κόστος διαχείρισης, αλλά και με κοινωνικό όφελος από την εκπαίδευση των πολιτών του δήμου σε δράσεις και πολιτικές περιβαλλοντικού σεβασμού, κοινωνικής ευθύνης, αειφορίας και πράσινης οικονομίας.

Οι εικόνες όμως αυτές με ανθρώπους σκαρφαλωμένους στους κάδους και τα ρούχα διασκορπισμένα στο κέντρο της πόλης θα πρέπει να σταματήσουν. 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ