ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Σημαντική ομιλία του ιεραποστόλου Ε. Παπανικολάου στο Λυγουριό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:21:00 μ.μ. | |
Η ομιλία στο Λυγουριό του Ιεραπόστολου π. Ευάγγελου Παπανικολάου, προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολύ κόσμου.
Στον κατάμεστο από πιστούς Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λυγουριού στα πλαίσια των τακτικών ομιλιών πνευματικού και ποιμαντικού περιεχομένου προς πνευματική ανύψωση και ωφέλεια των κατοίκων της Ενορίας και των γύρω περιοχών , πραγματοποιήθηκε τη Κυριακής 14 Ιανουαρίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Λυγουριό ομιλία από τον πατέρα Ευάγγελο Παπανικολάου Γιατρό και Ιεραπόστολο , ο οποίος μίλησε με θέμα : Ο βίος του Αγίου Αντωνίου “ πρόσεχε σε αυτώ ”.
Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου είναι ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας και διακονεί την Ιεραποστολή στο Καμερούν της Αφρικής. Όμως, οι περιστάσεις το έφεραν να μείνει κοντά μας και να μας εμψυχώνει με τις ομιλίες του, ενσαρκώνοντας στη σύγχρονη εποχή τη φράση του αποστόλου Παύλου: «Θέατρον εγεννήθημεν τω κόσμῳ και αγγέλοις και ανθρώποις» (Α΄Κορ. 4, 9). 

Πράγματι, ο πατήρ Ευάγγελος δεν διστάζει να κηρύξει, να φωνάξει, να αυτοσαρκαστεί, με στόχο να μας θυμίσει ποιοι είμαστε και προς τα πού πορευόμαστε. 

Και πάνω από όλα, να μας θυμίσει την άπειρη αγάπη του Κυρίου μας. Δεν είναι δικές του επινοήσεις τα όσα λέγει∙ μελετάει πολύ και επίπονα, έχει ακούσει φωτισμένους αγίους, αλλά και ιερείς της εποχής μας με φώτιση Θεού, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αγιοκαταταχθεί. 
Και όλη αυτή την κοπιώδη μελέτη των Γραφών και της Παράδοσής μας μάς τη μεταφέρει και μάς τη δίνει όπως ένας γονιός ταΐζει το παιδί του με το κουταλάκι, λέγοντας του ιστορίες και κάποτε μάλιστα κάνοντάς το και να γελάει.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ