ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων στον Αργολικό κόλπο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:25:00 π.μ. | |
«Υπάρχει μια σειρά δονήσεων που έχουν προηγηθεί και έχουν ακολουθήσει τα 4,8 οπότε έχουμε ένα φαινόμενο σε εξέλιξη και το παρακολουθούμε με ενόργανα τις μετρήσεις», τόνισε ο κ. Χουλιάρας για τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο της Αργολίδας.

Όσο για το αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ο σεισμολόγος επισημαίνει ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός, θα πρέπει να περιμένουμε να καταγράψουμε αρκετές δονήσεις για να κάνουμε κάποια εκτίμηση».

Το υποθαλάσσιο επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 16 χλμ. βορειοανατολικά του Λεωνιδίου, στην περιοχή Κρανίδι στον Αργολικό κόλπο. Σύμφωνα με το σεισμολόγο, η σεισμική δόνηση χαρακτηρίζεται ασθενής.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο, καθώς σημειώνονται μετασεισμοί.

Έχουν προηγηθεί 3 σεισμικές δονήσεις με την μεγαλύτερη στα 3,2 Ρίχτερ πρίν από αυτόν των 4,8 και 8 μετασεισμοί με μεγαλύτερο τα  3,3 Ρίχτερ.

Ο γεωλόγος Αθανάσιος Γκανάς, μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε πως το συγκεκριμένο ρήγμα είναι μεγάλο και μπορεί να δώσει ισχυρούς σεισμούς, αλλά δεν υπάρχει ιστορικό για τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου ρήγματος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ