ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Ο σεισμός έκλεισε τα σχολεία στην Κυνουρία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:51:00 π.μ. | |
Χάρτης
Σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ ταρακούνησε στις 07:20 το πρωί της Τρίτης την Αργολίδα, ενώ έγινε αισθητός σε περιοχές της Πελοποννήσου αλλά και στην Αττική.


Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Νότιας Κυνουρίας, Εμμανουήλ Δολιανίτη, τα σχολεία στην περιοχή θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους, αλλά και λόγω των μετασεισμών που σημειώνονται από νωρίς το πρωί της Τρίτης. «Κουνηθήκαμε και τρομάξαμε λίγο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Action 24.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Κυνουρία με τον σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7.20 το πρωί με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή του Αργολικού Κόλπου βορειοανατολικά του Λεωνιδίου.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Δημαρχος Νότιας Κυνουρίας, Εμμανουήλ Δολιανίτης, ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων για προληπτικούς λόγους και λόγω των μετασεισμών που σημειώνονται στην περιοχη, αναφέροντας στο ACTION 24 «κουνηθήκαμε και τρομάξαμε λίγο».

Μετασεισμική ακολουθία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, στη θαλάσσια περιοχή όπου έγινε ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις μετασεισμοί σε διάστημα μισής ώρας, έντασης 2,5, 2,7, 2,5 και 3,2 Ρίχτερ.


Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι

«Δεν είμαστε σίγουροι εάν είναι ο κύριος σεισμός, πρέπει να περιμένουμε», δήλωσε στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθανάσιος Γκανάς.

«Η συγκεκριμένη περιοχή, ο Αργολικός Κόλπος, έχει μεγάλα ρήγματα αλλά έχει αραιή σεισμικότητα. Επομένως θέλουμε λίγο χρόνο για να δούμε πώς θα εξελιχθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκανάς.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως «δεν γνωρίζουμε προς το παρόν εάν τα 4,8 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε τα δεδομένα».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ