ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Αργολίδα: Tο κτίριο Γεώργιου Ν. Φραγκίστα φιλοξενεί την παράσταση "Mindset: Woyzech"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:12:00 π.μ. | |
Θέατρο
Tο κτίριο Γεώργιου Ν. Φραγκίστα φιλοξενεί την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 στις 13.00, την ομάδα Νο1 (no one), που παρουσιάζει την παράσταση "Mindset: Woyzech", βασισμένη στο πρότυπο έργο του Georg Büchner «Woyzech». 
Πρόκειται για την πτυχιακή εργασία της Ζέφης Νάκα φοιτήτριας του τμήματος θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Υπόθεση έργου:

Ο Βόυτσεκ με τις συχνές του ψευδαισθήσεις, η Μαρία με την υποτονική της συμπεριφορά, ο Λοχαγός με την έπαρση του εαυτού του, ο Γιατρός με τις εμμονές του και ο Αρχιτυμπανηστής ως παρατηρητής και με την ιδιαίτερη παρέμβαση του αποτελούν τους χαρακτήρες αυτής της διαφορετικής παράστασης. Ένα κλίμα χαοτικό, ψυχρό και ελάχιστα προβληματικό συνθέτει ένα ψυχολογικό σύμπαν που ακροβατεί μεταξύ λογικής και παραφροσύνης. Οι χαρακτήρες μας παλεύουν με τους δικούς τους δαίμονες και δεν γνωρίζουν πως τα λόγια και οι πράξεις τους μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες. Ο πρωταγωνιστής χαμένος στον λαβύρινθο του εγκεφάλου και των σκέψεων του, επηρεασμένος από το προβληματικό του περιβάλλον διαπράττει ένα έγκλημα, ή μήπως δύο;
Facts Woyzech Büchner:

- γράφτηκε το 1836

- έκανε πρεμιέρα πρώτη φορά στις 8 Νοεμβρίου 1913

- ημιτελές έργο με 27 αυτόνομες σκηνές που δεν έχουν συγκεκριμένη διάταξη.

- βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα

- ο Μπύχνερ είχε γνώσεις ανατομίας

- η σκηνή του πανηγυριού έχει αναφορές από τα βιβλία «Φυσική ιστορία της ψυχής» (1745) και «Ο άνθρωπος-µηχανή» (1748) του Γάλλου φιλόσοφου La Mettrie.
No1 theater group:

Η ομάδα, προς το παρόν, αποτελείται από έξι μέλη τα οποία εργάζονται πάνω και πίσω από τη σκηνή. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας της Ζέφης Νάκα. Το όνομα ήταν έμπνευση από το ομότιτλο τραγούδι no1 των Die Antwoord. Μας άρεσε το ότι έχει διπλή σημασία και ένα έξυπνο λογοπαίγνιο. No one που σημαίνει κανένας αλλά και number one. Ως ομάδα δοκιμάζουμε τεχνικές, αυτοσχεδιάζουμε αλλά και αναδημιουργούμε. Συγκεκριμένα δουλεύουμε με μια γκροτέσκο αισθητική και στη δημιουργία σωματικής και λεκτικής φόρμας με επιρροές από τον γερμανικό εξπρεσιονισμό αλλά και το κίνημα του in yer face theater. Φυσικά υπάρχει ελαστικότητα στο να πειραματιστούμε και σε άλλους καλλιτεχνικούς τομείς και ρεύματα. Στόχος μας είναι να προκαλέσουμε, να προβληματίσουμε και να προβάλουμε μια διαφορική οπτική στον καλλιτεχνικό χώρο.
Κείμενο: Georg Büchner

Επεξεργασία κειμένου: Βασιλική Κωνσταντάκη, Ζέφη Νάκα

Σκηνοθεσία: Ζέφη Νάκα

Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Κωνσταντάκη

Σκηνογραφία:

Σίλια Κακολύρη Βαή

Ζέφη Νάκα

Συμμετέχουν:

Φίλιππος Ζάχαρης

Μαίρη Κακαρδάκου

Βασιλική Κωνσταντάκη

Θεοφανία Μπλάνη

Χάρης Μπούσουλας

Κοστούμια:

Προκόπης Προκοπίου

Μακιγιάζ:

Νικόλ Λάγγα

Φωτογραφία:

Εμμανουήλ Δετοράκης

Νικολ Λάμπρου

Υπεύθυνες καθηγήτριες : Αναστασία Σιουζουλή, Άννα Τσίχλ

Κατάλληλη άνω των 16 ετών

Κρατήσεις στο τηλέφωνο: 6977030592 ή

Στην σελίδα μας στο instagram: @no1.theatergroup

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ