ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Μαθητές του 3ου Λυκείου Άργους ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:47:00 μ.μ. | |
Σχολική αίθουσα
Μια πρώτη γνωριμία με τον επερχόμενο κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, της μηχανικής μάθησης και της ρομποτικής, είχαν οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Άργους, μέσα από διαδραστικό εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης που διοργανώθηκε την Τετάρτη 7/2/24.

Ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής και συγγραφέας κ. Γιάννης Φαρσάρης συνδέθηκε από το Ηράκλειο Κρήτης και παρουσίασε διαδικτυακά ένα εισαγωγικό Εργαστήριο, με σκοπό να αποκτήσουν οι μαθητές μια πρώτη ολοκληρωμένη εικόνα για το πιο επίκαιρο θέμα της εποχής μας. Το εργαστήριο περιελάμβανε ιστορική αναδρομή, επεξήγηση βασικών εννοιών με παραδείγματα και συζήτηση για τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης. Επιπρόσθετα οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά τη χρήση των πιο σημαντικών εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και να συμμετέχουν ενεργά, γεγονός που τους εντυπωσίασε και τους κίνησε το ενδιαφέρον να ασχοληθούν περαιτέρω.
Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός Προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιεί το 3ο ΓΕΛ Άργους με θέμα: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στον χώρο της υγείας», στο οποίοι συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί: Ρουμελιώτης Παντελής (Πληροφορικός & Διευθυντής του Σχολείου), Ελπιδοφόρου Νίκος (Χημικός) και Σακετοπούλου Δέσποινα (Βιολόγος).

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Γιάννη Φαρσάρη για την ευγενική αποδοχή της πρόσκλησής μας. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τον χρόνο που αφιέρωσε για να μοιραστεί τις γνώσεις του μαζί μας. Η παρουσίασή του συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία του εργαστηρίου, προσφέροντας στους/στις μαθητές/τριες μας νέες οπτικές και τροφή για σκέψη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ