ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Ακόμα ένα εργατικό δυστύχημα στην Αργολίδα - Νεκρός εργάτης που έπεσε από μεγάλο ύψος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:04:00 π.μ. | |
Εργατικό δυστύχημα
Μέσα σε μία εβδομάδα ακόμα ένα εργατικό δυστύχημα στην Αργολίδα! Στο βωμό των κερδών των μεγαλεργοδοτών, ένας ακόμη εργαζόμενος σκοτώθηκε ύστερα από πτώση από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου εγκατάστασης φωτοβολταικών στο χώρο της βιομηχανία χυμών «Χριστοδούλου ΑΕ».

Τα συχνά τέτοια «ατυχήματα» δείχνουν ότι δεν πρόκειται ούτε για «συμπτώσεις» ούτε ,για «άτυχη στιγμή» αλλά για την παντελή απουσία ακόμα και των πιο στοιχειωδών μέτρων προστασίας, η παραβίαση κανονισμών πρόληψης.

Για τη διασφάλιση φθηνής εργασίας οι εργοδότες αξιοποιούν το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που θεσπίζουν διαδοχικά οι κυβερνήσεις, επεκτείνοντας τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τα ωράρια - λάστιχο, τις μειώσεις προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας, παράλληλα με την αποψίλωση των ελεγκτικών υπηρεσιών.

Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι να «πληρώνουν» με τη ζωή τους την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των ομίλων, με τραγικό απολογισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία, ένα νεκρό εργαζόμενο κάθε τρεις μέρες!

Το Συνδικάτο μας εκφράζειτα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου και ζητά να γίνει έρευνα για τις αιτίες του δυστυχήματος και να στηριχθεί με κάθε τρόπο η οικογένεια του νεκρού εργαζομένου.

Καλούμεόλους τους συναδέλφους οργανωμένα να δυναμώσουμε την πάλη για μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς για να γυρίζουμε υγιείς και αρτιμελείς στα σπίτια μας!

Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» η απάντηση είναι ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝ. & ΥΠΑΛΛ. ΓΑΛ.– ΤΡΟΦ. & ΠΟΤ.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ